26. august 2012

I dag har bare været en af de der dage, hvor det sutter r.. at være mor! For det første har der været vind, og som sædvanlig når der er vind, har jeg min kære datter hjemme. (For de uindviede skal jeg bruge vinden til at kitesurfe - min anden form for meditation). For det andet har hun haft veninde på besøg, og jeg synes ikke jeg har bestilt andet end at lege mægler i mellem de to (de er begge enebørn.... Grrrr!!) For tredje har de rodet! Som i VIRKELIG rodet! Altså bare en af de der dage, hvor man har lyst til at tage sig en stiv whiskey, og sætte sig over i et hjørne og tænke lidt over sine valg :)
Derfor fik jeg heller ikke handlet som planlagt i dag. I køleskabet er der heldigvis, som oftest, noget der kan bikses sammen til en anstændig hovedret. Således havde jeg i dag: fløde, æg og parmesan. Udover det persille, hvidløg og pasta. Jeg blev inspireret af en spaghetti carbonara, men med hvidløg og persille i stedet for bacon. Fordi retten er baseret på så få ingredienser, er det vigtig at du bruger kvalitetsingredienser. (Jeg synes f. eks at "De Cecco" er en god hverdagspasta).


 Her får du opskriften.


Hvidløgspasta

2 pers

Ingredienser

1 1/2 dl fløde
1 æg
200 g spaghetti
4 fed hvidløg
Ca. 50 g parmesan
Lidt olivenolie
En lille håndfuld persille
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Kog spaghetti efter anvisninger på pakken. Hak persillen. Hak hvidløg fint, og sautér let i olivenolie over middelvarme. Riv parmesanen fint. Pisk fløde og æg sammen i en skål og tilsæt revet parmesan.
Hæld vandet fra spaghettien når det er tæt på at være al dente og tilsæt til hvidløget. Tilsæt flødemassen, og rør rundt ved middelvarme 1 min eller 2, indtil massen sætter sig på pastaen. Smag til med salt og peber. Server drysset med persille.
25. august 2012

Da jeg holdte fest sidste lørdag (se her), valgte jeg at lave noget fingermad der var både, nemt, lækkert og flot at se på. En af de super nemme retter var gazpacho. Den kunne laves dagen før, og opbevares på køl indtil festen.


 

Gazpacho


Ingredienser 

250 ml hakkede tomater/mosede tomater (jeg brugte mosede tomater fra Urtekram)
4 røde peberfrugter
2 agurker
2 fed hvidløg
Lidt chili
Salt
Peber
Sukker
Syre til at afstemme med (citron, lime eller eddike. Jeg brugte det sidste)


Fremgangsmåde

Grill peberfrugterne i grillen i ovnen eller på en faktisk grill. De skal helst være helt sorte på overfladen, og bløde i kødet. Put dem straks i en plastikpose og luk. Skræl agurkerne og hak i mindre stykker. Åben posen med peberfrugter og pil skrællen af. Fjern kernerne indvendig og hak i mindre stykker. Put i blenderen med agurker, tomater og hvidløg. Blend til en lind masse. Smag til med salt, sukker, friskkværnet peber og syre.

ENJOY!


21. august 2012

Til weekendens fest havde jeg kreeret en lille sommerlig velkomstdrink med vandmelon. Jeg har kaldt den "Red hot watermelon", og opskriften får du lige her!

 I opskriften bruger jeg sukker sirup, som er rigtig nemt at lave: 

 

Sukker sirup (simple syrup)

Ingredienser

1 del rørsukker
1 del vand

Fremgangsmåde

Ingredienserne koges ind til sukkeret er opløst. Hæld på flaske og opbevar i køleskabet.

 

Red hot watermelon

Ingredienser

Vandmelon nok til ca. 1 L vandmelon juice (1 vandmelon burde være rigeligt)
2 Lime
1 Ginger beer
Sukker sirup
Så meget rom som du synes er forsvarligt :)

Jeg brugte disse virkelig lækre ginger beers fra Luscombe. Mærket importeres af Løgismose, og kan fås i deres butik på Toldboden, samt i deres webshop.

Fremgangsmåde

Skær vandmelon i mindre stykker og blend til du har en fin rødlig juice. Pres lime saft. Tilsæt rom efter smag og behag, og top op med isterninger og ginger beer. Smag til med sukker sirup.

Jeg skar vandmelon tern til en af appetizerne til festen, og brugte de ukurante stykker til juicen. Opskrift på appetizer følger... :)
Drinken var perfekt til en varm sommeraften, og de små glasflasker præsenterede den flot (og nej, jeg har ikke drukket mange små juice, men fundet dem ved den lokale isenkræmmer :)

Loftet var betrukket med balloner og festen sat ordentlig i gang. Håber at du også har fået inspiration til DIN næste fest!

20. august 2012

I weekenden var her fest i det lille hjem! Denne gang et lille cocktailparty, og i den anledning var baren blevet ekviperet med diverse forskellige spiritusser. Da jeg af erfaring ved, at mange af mine venner ikke har styr på mange af de gængse drinks, og hvad der skal i dem, havde jeg fremstillet nogle drinkskort, og hængt dem op ved baren. Derved undgik jeg selv en masse spørgsmål om hvad og hvordan, og gæsterne kunne mere frit eksperimente sig til en lækker drink, med udgangspunkt i mine anvisninger. Jeg synes generelt, at drinkskort er en god idé til en fest, da mange har en tendens til at lave det de plejer, selvom der er en velassorteret bar. Drinkskortene kan derfor frit downloades her nedenfor. (Som i kan se, er nogle af drinksene min egen fremstilling.... :-)
Den kommende tid vil der komme mange flere indlæg med opskrifter på mad og drikke fra festen. Stay tuned!

 Link til drinkskort:
 Drinkskort

15. august 2012

Jeg har smagt mange pizza´er i mit relativt korte liv, dels fordi jeg tidligere havde hårde studieperioder, men også fordi jeg bare nyder at gå ud at spise. I denne uge besluttede min kæreste og jeg os for picnic i Østre anlæg, og fordi vi var sent på den gik vi i Torvehallerne for at bestille noget lækker take-away. Valget faldt på den relativt nyåbnede "Gorm´s". Og det kom vi ikke til at fortryde.

Vi bestilte en "Netfisker Special", med tomat, mozzarella, scampirejer, chili, grillede peberfrugter, kørvel, citron og rødløg. Hertil en bøffelmozzarella salat.


Bunden var super, super tynd og crispy. Rejerne var tilberedt til perfektion, og citronen (citronskal??) et helt forrygende element hertil! Chilien brændte, men overdøvede ikke smagsindtrykkene. Simpelthen den bedste pizza jeg længe har fået, hvis ikke den bedste pizza ever! Hertil et glas (eller to) Chardonnay, og lykken var gjort!

Glemte i min sukker-iver at få taget et billede af Tiramisuen inden den blev spist :)
Tiramisuen var god og salaten ligeså. Hverken mere eller mindre (jeg vil dog vove at påstå, at min tiramisu er bedre ;)

Gorm´s ligger på stadeplads G1 i Torvehallerne i København, og jeg vil anbefale ALLE at smutte en tur forbi og prøve en "Netfisker special"!

Her til sidst vil jeg dog gerne lige lave et lille opråb. Jeg har lagt mærke til, at mange restauranter er begyndt at bruge træbestik til take-away.


Og det er da også meget flottere at se på end plastik, for ikke at tale om miljøvenligheden. Det hjælper bare ikke noget når det forringer spiseoplevelsen! Jeg kan ikke fordrage at få en ru trægaffel ind i munden, og det ødelægger vitterligt hele min oplevelse af maden. Øv! Er jeg virkelig den eneste der har det sådan?

10. august 2012

Hermed et kort indlæg om en simpel frokost som jeg bliver nødt til at skrive om.

I går var jeg med den lille på en af vores utallige ture i Tivoli (vi har wildcards, så det bliver jo udnyttet!) Da vi blev sultne, faldt valget på Nimb Brasserie. Jeg synes der findes virkelig meget mad af meget ringe kvalitet i Tivoli, så derfor var jeg spændt på kvaliteten, selvom jeg udelukkende havde hørt godt. Jeg blev ikke skuffet! Allerede fra begyndelsen var servicen helt i top, og den søde tjener var mere end venlig overfor min datter, og spurgte om dette og hint.

Vi bestilte en omgang muslinger, og delte dem. Der var rigeligt til den lille og jeg. Muslingerne var heldigvis "vilde" muslinger (se mit indlæg om forskellen mellem linemuslinger og skrabemuslinger/vilde muslinger her,) og de var tilberedt med fennikel, fløde og masser af forskellige krydderurter slutteligt. Fyldig lækker smag, og fenniklen komplementerede den fede fløde og de mineralske muslinger FANTASTISK! Udover det var muslingerne helt utrolig saftige, og tilberedt til perfektion. Vi slubrede dem begge i os uden at tale meget under måltidet :-) Det var virkelig lækkert.


Til muslingerne fik vi store hjemmelavede fritter - en kombination som jeg aldrig rigtig har forstået. Fritterne var dog også fine, en anelse for store og kartoffeltypen en anelse for grynet i konsistens efter min smag, men den lille nød dem.
Muslingeretten kostede 169 kr.

Alt i alt min bedste frokost oplevelse i Tivoli hidtil. Jeg kommer igen :)8. august 2012

Banankage med blå birkes

1 kommentarer
Den her banankage er inspireret af den fantastiske banankage som Emmerys bager. De blå birkes komplementerer den bløde tekstur på kagen rigtig godt, og giver en dejlig smag. Jeg tilsatte lidt kastaniemel, for at runde smagen lidt af. Hvis du ikke kan finde kastaniemel, så brug mandelmel!


Banankage med birkes

Ingredienser

200 g hvedemel
100 g kastaniemel
125 g sukker
50 g blå birkes
125 g stuetempereret smør
200 ml sødmælk
2 æg
2 modne bananer
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader C. Bland alle de tørre ingredienser, pånær sukker i en skål. Brug en anden skål til at piske æg og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Mos bananerne godt og tilsæt disse samt smør og pisk igen. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, skiftevis med at du tilsætter mælken. Smør en form med smør og hæld blandingen heri. Bages i ca. 40-50 min, afhængig af din ovn. Hold øje med kagen, og brug en metalpind eller gaffel til at tjekke om den er færdig.

Spis med lidt frugtkompot eller nyd til kaffen :)