25. august 2012

Gazpacho- en klassiker der er god til fest!

Da jeg holdte fest sidste lørdag (se her), valgte jeg at lave noget fingermad der var både, nemt, lækkert og flot at se på. En af de super nemme retter var gazpacho. Den kunne laves dagen før, og opbevares på køl indtil festen.


 

Gazpacho


Ingredienser 

250 ml hakkede tomater/mosede tomater (jeg brugte mosede tomater fra Urtekram)
4 røde peberfrugter
2 agurker
2 fed hvidløg
Lidt chili
Salt
Peber
Sukker
Syre til at afstemme med (citron, lime eller eddike. Jeg brugte det sidste)


Fremgangsmåde

Grill peberfrugterne i grillen i ovnen eller på en faktisk grill. De skal helst være helt sorte på overfladen, og bløde i kødet. Put dem straks i en plastikpose og luk. Skræl agurkerne og hak i mindre stykker. Åben posen med peberfrugter og pil skrællen af. Fjern kernerne indvendig og hak i mindre stykker. Put i blenderen med agurker, tomater og hvidløg. Blend til en lind masse. Smag til med salt, sukker, friskkværnet peber og syre.

ENJOY!


0 kommentarer: