Solbær & Lakrids marmelade - C-vitamin på den gode måde!
Sidste år fik vi lavet en vidunderlig solbær og lakrids marmelade, så den lille mente, at en del af bærrene skulle gå til dette igen. Hun fik selvfølgelig lov til at være med i processen :)
Solbær & Lakrids marmelade
Ingredienser
1,4 kg solbær800 g sukker
1 stor spsk lakridspulver
Marmeladeglas
Fremgangsmåde
Pil stilke fra bærrene, og hæld alle ingredienser i en gryde.Bring i kog, og lad det simre 30-45 min.
Smag på den og tilsæt evt. mere sukker eller lakrids.
Jeg kan godt lide min marmelade lidt syrlig, og ikke så sød som dem man køber, så hvis du vil have den sødere skal du her tilsætte mere sukker. Kog videre til sukkeret er opløs, og lad blandingen køle af.
Tænd ovnen på 100-120 grader C.
I mens skoldes marmeladeglas i kogende vand, og den afkølede blandingen hældes på glassene.
Læg de skoldede låg henover uden at lukke dem, og sæt glassene i ovnen. De må ikke røre hinanden.
Lad dem stå 10-15 min, og sluk derefter ovnen, og lad glassene køle af derinde. Denne process hjælper på holdbarheden af marmeladen, og da jeg ikke bruger andet "holdbarheds-forlængende" i mine marmelader, er det en vigtig process.
Når marmeladen er kølet af, skrues låget på. Mine plejer at kunne holde sig et helt år.
Kommentarer
Jeg bruger dog væsentlig mere lakridspulver, men vil også tro det er meget afhængigt af hvilken lakridspulver man bruger?
Super fint fif med de varme glas i ovnen... Og næste gang der skal laves marmelade med lakrids herhjemme, må det komme mine frosne solbær tilgode :)
Det var en spsk med top på... det burde jeg måske have skrevet i stedet for "en stor spsk". Og jeg brugte Bülows lakrids, men ved ikke om der er forskel? :)