12. august 2013

Solbær & Lakrids marmelade - C-vitamin på den gode måde!

solbærmarmelade, syltning, mad med lakrids Da vi for en uges tid siden sluttede ferien hos mine forældre, bugnede deres solbærbuske med bær. Jeg elsker solbær, et bær jeg egentlig først har lært at værdsætte som voksen, så selvfølgelig måtte jeg have lidt med hjem.

Sidste år fik vi lavet en vidunderlig solbær og lakrids marmelade, så den lille mente, at en del af bærrene skulle gå til dette igen. Hun fik selvfølgelig lov til at være med i processen :)

Solbær & Lakrids marmelade

Ingredienser

1,4 kg solbær
800 g sukker
1 stor spsk lakridspulver
Marmeladeglas

Fremgangsmåde

Pil stilke fra bærrene, og hæld alle ingredienser i en gryde.

Bring i kog, og lad det simre 30-45 min.

Smag på den og tilsæt evt. mere sukker eller lakrids.
Jeg kan godt lide min marmelade lidt syrlig, og ikke så sød som dem man køber, så hvis du vil have den sødere skal du her tilsætte mere sukker. Kog videre til sukkeret er opløs, og lad blandingen køle af.

Tænd ovnen på 100-120 grader C.

I mens skoldes marmeladeglas i kogende vand, og den afkølede blandingen hældes på glassene.

Læg de skoldede låg henover uden at lukke dem, og sæt glassene i ovnen. De må ikke røre hinanden.

Lad dem stå 10-15 min, og sluk derefter ovnen, og lad glassene køle af derinde. Denne process hjælper på holdbarheden af marmeladen, og da jeg ikke bruger andet "holdbarheds-forlængende" i mine marmelader, er det en vigtig process.

Når marmeladen er kølet af, skrues låget på. Mine plejer at kunne holde sig et helt år.

2 kommentarer:

Linda MitLivsKogebog sagde ...

Lyder som en lækker kombi med solbær og lakrids. Har selv prøvet at lave versioner med blåbær/lakrids + hindbær/lakrids og så har jeg favoritten med Jordbær/lakrids (se evt. http://www.mitlivskogebog.com/2013/08/cremet-jordbrmarmelade-med-lakrids-pa.html) som vi bare ikke må løbe tør for herhjemme, for så bliver der ballade med ungerne ;)
Jeg bruger dog væsentlig mere lakridspulver, men vil også tro det er meget afhængigt af hvilken lakridspulver man bruger?
Super fint fif med de varme glas i ovnen... Og næste gang der skal laves marmelade med lakrids herhjemme, må det komme mine frosne solbær tilgode :)

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Hej Linda

Det var en spsk med top på... det burde jeg måske have skrevet i stedet for "en stor spsk". Og jeg brugte Bülows lakrids, men ved ikke om der er forskel? :)