25. oktober 2013

Kvædethe - en skøn drik på en kold efterårsdag

Du kender sikkert kvædethe fra butikkerne, men hvis du har adgang til kvæder, så er det en skøn ting at lave selv.


Kvæder er svære at have med at gøre, de er sure som bare .... men aromatiske som intet andet. Alt hvad du skal gøre for at lave dem om til the, som du kan gemme hele vinteren, er at skære dem i tynde skiver, og tørrer dem i ovnen ved ca. 100 grader C. Herefter blander du dem med the (her grøn the) i en 1:4 ratio (en del kvæde, 3 dele the).

Kvæder - kvædethe


Hjemmelavet kvædethe udgør også en fremragende værtindegave, og jeg har her oploaded et ark med the-labels du kan klippe ud og hæfte ved (Kvædethe - labels her.)


Så er en af de skønne, varme efterårsdrikke sikret!

(Hvis du undrer dig over, hvad de brune "nødder" er, så er det spisekastanjer, og du kan se her, hvordan du selv kan finde dem i naturen, og efterfølgende tilberede dem. De er fantastiske!)

0 kommentarer: