Blommekompot med vanilie og stjerneanis

Den lille og jeg har været på blommejagt, og der er blevet syltet til den helt store guldmedalje de sidste par dage. I morges opdagede jeg at nogle af blommerne sang lidt på sidste vers, og omdannede dem fluks til en syndig blommekompot som jeg kunne bruge på min morgen-skyr (ingen madspild her). Jeg tilsatte stjerneanis som jeg synes giver den et lille tvist af noget efterårs-agtigt.


 

Blommekompot med vanilie og stjerneanis

Ingredienser

8 mellemstore blommer
100 g (rør)sukker
1 vaniliestang
1 stjerneanis


Fremgangsmåde

Skær blommerne i halve og fjern stenene. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Put i en gryde sammen med resten af ingredienserne, og kog ved svag varme under låg til møre. Hæld på skoldet glas og gem til en regnvejrsdag. Eller nyd den på din morgen-yogurt. Eller til din is....

Eller måske man skulle lave en lille blommetrifli til dessert i aften...? :-)



Morgen-skyr med honningglaserede mandler og blommekompot... mmmhh!

Kommentarer

Uhm, det ser og lyder skønt! God idé med stjerneanis. Jeg skal vist også have lavet en portion, har sådan lyst til trifli snart :)
foodMAD sagde…
Hej Maiken, Ja, det er bare med at få syltet så man har noget til vinterens triste mørke :)

Populære opslag