Blommekompot med vanilie og stjerneanis
Den lille og jeg har været på blommejagt, og der er blevet syltet til den helt store guldmedalje de sidste par dage. I morges opdagede jeg at nogle af blommerne sang lidt på sidste vers, og omdannede dem fluks til en syndig blommekompot som jeg kunne bruge på min morgen-skyr (ingen madspild her). Jeg tilsatte stjerneanis som jeg synes giver den et lille tvist af noget efterårs-agtigt.
8 mellemstore blommer
100 g (rør)sukker
1 vaniliestang
1 stjerneanis
Eller måske man skulle lave en lille blommetrifli til dessert i aften...? :-)
Blommekompot med vanilie og stjerneanis
Ingredienser8 mellemstore blommer
100 g (rør)sukker
1 vaniliestang
1 stjerneanis
Fremgangsmåde
Skær blommerne i halve og fjern stenene. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Put i en gryde sammen med resten af ingredienserne, og kog ved svag varme under låg til møre. Hæld på skoldet glas og gem til en regnvejrsdag. Eller nyd den på din morgen-yogurt. Eller til din is....Eller måske man skulle lave en lille blommetrifli til dessert i aften...? :-)
Morgen-skyr med honningglaserede mandler og blommekompot... mmmhh! |
Kommentarer