6. september 2012

Blommekompot med vanilie og stjerneanis

Den lille og jeg har været på blommejagt, og der er blevet syltet til den helt store guldmedalje de sidste par dage. I morges opdagede jeg at nogle af blommerne sang lidt på sidste vers, og omdannede dem fluks til en syndig blommekompot som jeg kunne bruge på min morgen-skyr (ingen madspild her). Jeg tilsatte stjerneanis som jeg synes giver den et lille tvist af noget efterårs-agtigt.


 

Blommekompot med vanilie og stjerneanis

Ingredienser

8 mellemstore blommer
100 g (rør)sukker
1 vaniliestang
1 stjerneanis


Fremgangsmåde

Skær blommerne i halve og fjern stenene. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Put i en gryde sammen med resten af ingredienserne, og kog ved svag varme under låg til møre. Hæld på skoldet glas og gem til en regnvejrsdag. Eller nyd den på din morgen-yogurt. Eller til din is....

Eller måske man skulle lave en lille blommetrifli til dessert i aften...? :-)



Morgen-skyr med honningglaserede mandler og blommekompot... mmmhh!

2 kommentarer:

Maiken/Dronningemad sagde ...

Uhm, det ser og lyder skønt! God idé med stjerneanis. Jeg skal vist også have lavet en portion, har sådan lyst til trifli snart :)

foodMAD sagde ...

Hej Maiken, Ja, det er bare med at få syltet så man har noget til vinterens triste mørke :)