Banankage med blå birkes
Den her banankage er inspireret af den fantastiske banankage som Emmerys bager. De blå birkes komplementerer den bløde tekstur på kagen rigtig godt, og giver en dejlig smag. Jeg tilsatte lidt kastaniemel, for at runde smagen lidt af. Hvis du ikke kan finde kastaniemel, så brug mandelmel!
100 g kastaniemel
125 g sukker
50 g blå birkes
125 g stuetempereret smør
200 ml sødmælk
2 æg
2 modne bananer
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
Spis med lidt frugtkompot eller nyd til kaffen :)
Banankage med birkes
Ingredienser
200 g hvedemel100 g kastaniemel
125 g sukker
50 g blå birkes
125 g stuetempereret smør
200 ml sødmælk
2 æg
2 modne bananer
2 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader C. Bland alle de tørre ingredienser, pånær sukker i en skål. Brug en anden skål til at piske æg og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Mos bananerne godt og tilsæt disse samt smør og pisk igen. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen, skiftevis med at du tilsætter mælken. Smør en form med smør og hæld blandingen heri. Bages i ca. 40-50 min, afhængig af din ovn. Hold øje med kagen, og brug en metalpind eller gaffel til at tjekke om den er færdig.Spis med lidt frugtkompot eller nyd til kaffen :)
Kommentarer