Potteplanter med chokolade og kastaniepuré
Ved første øjekast ligner disse søde syndigheder noget jeg har hevet ind ude fra drivhuset. Men det er det ikke! Det er vidunderlige chokoladepotter med kastaniepuré og og et lille skvæt kahlua. Jeg fandt for lang tid siden opskriften i et nummer af Mad & Venner (Nov. 2009, nr. 53), men har siden forgæves ledt efter kastaniepuré. I sidste uge faldt jeg så, tilfældigvis over selv samme, i Specialkøbmanden (i Tivoli af alle steder!) Derfor måtte opskriften jo straks afprøves. Den blev modificeret en smule i og med at den originale indeholdt mørk rom og ikke Kahlua. Den svage kaffesmag går rigtig godt med chokoladen og kastanien. Næste gang tror jeg nu nok jeg tilføre lidt mere kastaniepuré, da smagen var meget diskret i denne opskrift. Konsistensen var fuldstændig vidunderlig - cremet og blød!
Potter med chokolade og kastaniepuré
6 stk
Ingredienser
175 g god mørk chokolade
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl jersey letmælk eller sødmælk
1 æg
250 g kastaniepuré
2 tsk Kahlua
Lidt mørk chokolade til pynt
6 myntekviste til pynt
Fremgangsmåde
Blend chokoladen i din foodprocesser. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde.(Jeg brugte Jersey letmælk, den smager næsten som sødmælk - brug sødmælk hvis du ikke kan finde denne.) Hæld mælk og fløde over chokoladen i foodprocesseren og lad det stå 30 sek. Blend herefter i 30 sek. Tilsæt æg og blend yderligere 30 sek. Tilsæt kastaniepuré og Kahlua og blend til en ensartet masse. Dæk urtepotternes bund af med folie. Fordel massen heri, og stil på køl. Når massen er stivnet, hakkes lidt mørk chokolade fint. "Plant" en myntekvist i hver urtepotte, og fordel den hakkede chokolade udenom som "jord".
Et voila... En lille minihave! ENJOY!
Potter med chokolade og kastaniepuré
6 stk
Ingredienser
175 g god mørk chokolade
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl jersey letmælk eller sødmælk
1 æg
250 g kastaniepuré
2 tsk Kahlua
Lidt mørk chokolade til pynt
6 myntekviste til pynt
Ynglingsmælken |
Kastaniepuré |
Fremgangsmåde
Blend chokoladen i din foodprocesser. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde.(Jeg brugte Jersey letmælk, den smager næsten som sødmælk - brug sødmælk hvis du ikke kan finde denne.) Hæld mælk og fløde over chokoladen i foodprocesseren og lad det stå 30 sek. Blend herefter i 30 sek. Tilsæt æg og blend yderligere 30 sek. Tilsæt kastaniepuré og Kahlua og blend til en ensartet masse. Dæk urtepotternes bund af med folie. Fordel massen heri, og stil på køl. Når massen er stivnet, hakkes lidt mørk chokolade fint. "Plant" en myntekvist i hver urtepotte, og fordel den hakkede chokolade udenom som "jord".
Et voila... En lille minihave! ENJOY!
Kommentarer
Den røge direkte ind på inspirationslisten :-)
Kanon idé..