5. maj 2012

Potteplanter med chokolade og kastaniepuré

Ved første øjekast ligner disse søde syndigheder noget jeg har hevet ind ude fra drivhuset. Men det er det ikke! Det er vidunderlige chokoladepotter med kastaniepuré og og et lille skvæt kahlua. Jeg fandt for lang tid siden opskriften i et nummer af Mad & Venner (Nov. 2009, nr. 53),  men har siden forgæves ledt efter kastaniepuré. I sidste uge faldt jeg så, tilfældigvis over selv samme, i Specialkøbmanden (i Tivoli af alle steder!) Derfor måtte opskriften jo straks afprøves. Den blev modificeret en smule i og med at den originale indeholdt mørk rom og ikke Kahlua. Den svage kaffesmag går rigtig godt med chokoladen og kastanien. Næste gang tror jeg nu nok jeg tilføre lidt mere kastaniepuré, da smagen var meget diskret i denne opskrift. Konsistensen var fuldstændig vidunderlig - cremet og blød!Potter med chokolade og kastaniepuré
6 stk

Ingredienser
175 g god mørk chokolade
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl jersey letmælk eller sødmælk
1 æg
250 g kastaniepuré
2 tsk Kahlua
Lidt mørk chokolade til pynt
6 myntekviste til pynt

Ynglingsmælken
Kastaniepuré

Fremgangsmåde
Blend chokoladen i din foodprocesser. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde.(Jeg brugte Jersey letmælk, den smager næsten som sødmælk - brug sødmælk hvis du ikke kan finde denne.) Hæld mælk og fløde over chokoladen i foodprocesseren og lad det stå 30 sek. Blend herefter i 30 sek. Tilsæt æg og blend yderligere 30 sek. Tilsæt kastaniepuré og Kahlua og blend til en ensartet masse. Dæk urtepotternes bund af med folie. Fordel massen heri, og stil på køl. Når massen er stivnet, hakkes lidt mørk chokolade fint. "Plant" en myntekvist i hver urtepotte, og fordel den hakkede chokolade udenom som "jord".


 Et voila... En lille minihave! ENJOY!

7 kommentarer:

Hottie von Dottie sagde ...

Ge-ni-alt. Intet mindre! Og SÅ meget pænere end den der "kattebakkekage" som vist også har floreret nogle steder på nettet (som vi ikke nævner her)... Var også inde i specialkøbmanden i Tivoli idag og blev fuldstændig betaget af de der små glimmertube-geleér, som man kan bruge til at skrive på alt muligt :-D

foodMAD sagde ...

Ja, de er ret søde. Jeg så ideen under en rejse i USA - bare med muffins :-)

foodMAD sagde ...

Ja, de er ret søde. Jeg så ideen under en rejse i USA - bare med muffins :-)

Anonym sagde ...

Cool!

Den røge direkte ind på inspirationslisten :-)

foodMAD sagde ...

Ja, altid godt med inspiration :-) Og kan jo som sagt også bruges til at bage muffins i! Jeg skal da i øvrigt lige have tjekket den der kattebakke kage ud, for den kender jeg ikke?

Mie Bilberg sagde ...

Hold da op for en overraskende ret at få serveret ?!
Kanon idé..

foodMAD sagde ...

Ja, især hvis man starter med at bruge dem som bordpynt under middagen. Det har jeg selv gjort med stort held, og potterne smager bedst når de er tempereret en smule.