25. april 2012

Friske vietnamesiske forårsruller med rejer og sød chili-dyp

Det regner i dag, og hvis der er noget jeg synes er hyggeligt, så er det REGN. Det indbyder bare til hygge og dejlig mad indendørs. Eller til en dejlig varm kop chokolade (måske med chili som her) efter et par timers leg udendørs. Det frisker op og fornyer, og giver liv til planter og andre grønne gevækster. Regn er bare fantastisk!
Min opskrift på vietnamesiske forårsruller med and og mango, er en af de opskrifter der får rigtig mange hits via google (se den her). Derfor tænkte jeg at jeg ville lave en anden version med en anden dip. Jordnøddedippen fortsætter dog med at være min favorit!


Vietnamesiske forårsruller med rejer

Ingredienser
Rispapir
Hjertesalat
Agurk
Mango
Koriander
Rejer (her søkogte rosé rejer)


Fremgangsmåde
Fugt et viskestykke og placer et rispapir i mellem to lag af viskestykket. Lad det ligge i ca. 5 min eller indtil du kan rulle det. Placer lidt af hvert i midten af papiret, og rul rispapiret omkring, mens du bukker enderne op. Skær over i halve.


Sød chili dip

Ingredienser
4 spsk sød chilisovs (fås i de fleste velassorterede supermarkeder)
2 spsk kecap manis (sød soya)
2 spsk fiskesovs
Et lille skvæt sesamolie
Juice fra 1 1/2 - 2 limes
1 fed hvidløg
1 tsk revet ingefær

Fremgangsmåde
Hak hvidløget fint, og riv ingefæren. Bland det hele. Vær´forsigtig med sesamolien, da den smager meget igennem. SPIS!


P.s. Hvis billederne ser lidt underlige ud, er det fordi skærmen på mit kamera er gået i stykker, og jeg derfor tager billeder lidt i "blinde". Hvad gjorde vi i øvrigt før vi havde digitalkameraer med store LCD skærme??? :-)

4 kommentarer:

Cathrine Curting sagde ...

Det ser super lækkert ud!
Jeg forsøgte mig engang med rispapir - hvilket endte med at blive noget værre rod/snask. Det kunne godt være at man skulle prøve igen ;)

/ frkcurting.blogspot.dk

foodMAD sagde ...

Ja, det kan godt blive noget rod de første par gange man laver dem, men man får nemt "taget". Og de er vidunderlige, så kom bare i gang ;-)

Mette sagde ...

Uhmmmm - det ser dejligt ud. Rullerne får også mange hits hos mig, men jeg kan godt forstå det, for vi er også tossede m dem hjemme hos os.

Det er nogle meget fine rejer, du bruger. Hvor har du fået fat i dem?

Hav en dejlig start på ugen.

Kh, Mette

foodMAD sagde ...

Hej Mette
Rejerne er Rosé rejer fra en af fiskehandlerne i Torvehallerne.

God dag til dig også!