Havregrynskugler - og én med kaffe...



Hvis der er noget jeg elsker ved julen, så er det alle de søde sager (udover julemaden og julevinen og gaverne og... ), og noget som den lille og jeg altid laver er havregrynskugler. Sjovt nok laver vi dem ikke på andre tider af året, på trods af, at de ikke er særlig "julet". Her lavede den lille en standard version, og undertegnet en version med kaffe og lidt crunch


Havregrynskugler standard version

Ca. 20 kugler (afhængig af, hvor mange der ryger ned undervejs ;)

Ingredienser
85 g havregryn
50 g flormelis
50 g smør
2 spsk kakao
Et lille nip salt
1/2 stang vanilie
Lidt kokosmel

Fremgangsmåde
Skrab vaniliekorn ud af vaniliestangen og kom dem i en skål. Skær smør i tern og bland sammen med resten af ingredienserne i skålen (sigt flormelis og kakao for at undgå klumper). Bland indtil det hele hænger sammen. Rul små mundrette kugler (hellere for små end for store), og tril i kokosmel.



Havregrynskugler med crunch og et hint af kaffe

Ca. 20 stk

Ingredienser
85 g havregryn
1 dl god stærk kop kaffe
50 g flormelis
50 g smør
2 spsk kakao
Et lille nip salt
1/2 vaniliestang
Lidt finthakket mørk chokolade til at vende dem i

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader C. Bred havregryn ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Hæld kaffen udover og sørg for at alt havregryn er fugtet med kaffe (brug dine hænder - det bliver ret klistret). Spred havregrynene ud i et ensartet lag og bag i ovnen til tørre og gyldne (ca. 30 min - kig efter 20 min). Lad afkøle. Hak i mens smør i mindre stykker, skrab vaniliekorn ud af vaniliestangen og kom begge dele op i en skål med sigtet flormelis og kakao, samt salt. Når havregrynene er afkølet hakkes de og kommes op i skålen til resten af ingredienserne. Det hele samles til en homogen masse, og trilles til små kugler. Rul i lidt finthakket chokolade.



Kommentarer

Populære opslag