22. november 2013

Cæsar salat... Yep! Den med ansjoser!

Jeg planlægger noget stort her på bloggen (og det involverer gaver til alle jer... og mange af dem)! Det bliver SÅ godt, og jeg glæder mig til at afsløre det inden alt for længe :)

Cæsar salat, cesar salad


Indtil da får du her min cæsar salat, og ja! Det er den med ansjoser i dressingen. Jeg har her pimpet den med granatæble, som giver den der syrlige friskhed der er god til retten.

Cæsar salat

2 personer

Ingredienser
2 kyllingebryster
Lidt olivenolie
1 granatæble
1 Romaine salat
Brødcroutoner (helst hjemmelavet)

Dressing 
2 æggeblommer
ca. 300 ml  neutral olie (f. eks rapsolie)
1-2 tsk dijon sennep
Et skvæt citron
1 hvidløg
4 ansjoser
En stor håndfuld friskrevet parmesan
Saltverk salt
Peber
Et skvæt Worchister sauce

Fremgangsmåde
Vask 2/3 af salaten og dup den tør. Skær den i rustikke, mundrette stykker (kasser den hvide del i hvert salatblad). Stil til side.

Dressing:
Pisk æggeblommer på maskine eller med piskeris og hæld olie i i en tynd stråle som når du pisker en mayo. Hvis i tvivl så se den gode Hr. Ramsay gøre det her:


Når konsistensen er god, hakkes ansjoser og hvidløg fint og tilsættes, sammen med dijon sennep, worchister, citron, salt og peber. Smag dig frem. Tilsæt tilsidst en godt håndfuld revet parmesan. smag til igen, og stil til side.

Tag kernerne ud af granatæblet og ned i en skål, ved at banke på skallen med en gaffel. Pil det hvide fra. Saften der kommer ud drikker du selvfølgelig ;)

Steg kyllingen i lidt olivenolie. Lad den hvile, og skær den derefter i mindre stykker.

Vend salat med dressingen, og servér med kylling, brødcroutoner og granatæble.

Psst. Brødcroutoner kan nemt laves ved at riste lidt brød (gerne tørt) i smør på en pange til gyldenbrunt...

0 kommentarer: