4. oktober 2013

Æggesalat med æble

Da min datter fornyligt holdt fødselsdag med klassen, var temaet "Café". I den anledning havde jeg lavet forskellige små kanapéer til de små damer, og på en af dem var der æggesalat.
Æggesalat er så nemt at lave, at det burde være ulovligt, at købe den elendige færdiglavet version. Her kommer min opskrift på en æggesalat med æblestykker, som jo netop nu er i sæson, og som giver salaten en skøn sprødhed:

æggesalat - æbler


Æggesalat med æble

Ingredienser
4 spsk creme fraiche 18%
1 spsk mayo
8 æg
1 1/2 æble
1-2 tsk karry
2 spsk gurkemeje
Evt. lidt fløde
salt, peber og sukker

Fremgangsmåde

Kog æg i ca. 10 min, og lad dem afkøle i kogevandet.

Tænd et blus med en lille pande, og brænd karry og gurkemeje let af, indtil de afgiver duft. Pas på ikke at brænde krydderierne på.

Bland dressingen i en skål: Tilsæt creme fraiche, mayo, kryderri og mag til med salt, peber og sukker. Tilsæt evt lidt fløde, hvis du synes dressingen er for tyk.

Fjern kernehus fra æbler og hak i fine små tern. Bland med dressing.

Når æg er afkølede, pilles de og hakkes ligeledes i små tern, og blandes i dressingen.

Smag æggesalaten til en sidste gang, og opbevar i en tætsluttende beholder i køleskabet. Kan holde sig i ca. 1 uge.

0 kommentarer: