5. oktober 2013

Den nemme "Æble-krumme" kage ("Apple crumble")



I dag har den lille haft besøg. Eller det vil sige, at det har hun stadig, da det er en overnattende veninde der er på besøg. Og for at slå tiden ihjel, gik vi over for at samle spisekastanjer, som vi begge elsker (du kan se forskellen på hestekastanjer og spisekastanjer i mit tidligere indlæg her). I mens vi går rundt under kastanjetræet øjner min datter et æbletræ i det fjerne (min dygtige pige! Mor er stolt ;) Vi endte med at have masser af både æbler og kastanjer med hjem.



Nogle af nedfaldsæblerne brugte jeg i denne crumble. Crumble er super nemt at lave, og en rigtig fin kage til eftermiddagskaffen. Denne version er let syrlig med en knasende crumble og et hint af kanel - lige som jeg bedst kan lide den.


Apple crumble

4-6 pers.

Ingredienser

Crumble:

50 g smør
50 g mel
50 g havregryn
50 g sukker
2 cm kanelstang (ægte kanel), stødt (eller ca. 1 tsk kanel)
et lille nip salt

Æblekagen:

50 g smør
1 vaniliestang
3-4 store æbler
1 spsk sukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnene på 200 grader C.

Smelt smør til æblekagen over svag varme.

Skrab i mens kornene ud af vaniliestangen, og kom den tomme stang ned til det smeltede smør, og lad den varme med.

Fordel vaniliekornene ved at mase dem sammen med 1 spsk sukker, og tilsæt det hele til gryden med smeltet smør.

Lad sukkeret smelte, og sluk herefter for blusset. Sørg for at smørret ikke bruner.

Med en kniv eller et mandolinjern skæres æblerne i skiver på ca. 1/2 cm i tykkelse.

Fordel et lag i et ovnfast fad, og hæld lidt af den smeltede smørblanding henover. Fortsæt til at du ikke har flere æbler med skiftevis et lag æbler og smør henover.

Nu skal crumblen laves: Bland alle ingredienser i en skål, og bland med hænderne indtil du har en ensartet masse. Smørret skal mases sammen med alle de andre ingredienser.

Fordel crumblen henover æblerne i fadet, så alle æbler er dækket.

Sæt i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 30-35 min eller indtil gylden.

Servér med creme fraiche eller pisket fløde.





0 kommentarer: