30. august 2013

En fortryllende aften i selskab med Løgismoses vinklub for kvinderVi er sat stævne på Nyhavn. Nærmere bestemt ud for Nyhavn 71. Hotellet som jeg altid godt har kunnet tænke mig at besøge. Et skilt med "Vinklub for kvinder" viser vej. Ved kajen ligger en klassisk kanalturs-båd til og kasser med vin bliver læsset ombord... Og masser af den. Det er lunt, og Nyhavn summer af sensommerens travlhed, i mens skønne kvinder i alle aldre, forventningsfulde stiger ombord. Vi får stukket et glas i hånden som vi træder om bord på båden, og indefra den overdækkede båd summer snakken livligt. Turen går til Trekroner.


Thilde Maarbjerg (sommelier på Kong Hans) har placeret sig forrest i båden, og i mens den første champagne bliver serveret, fortæller hun indlevende om producenten (3 kvinder, som har arvet vingården fra deres far), og om de forskellige noter i vinen. Det er helt tydeligt at historien bag vinene betyder noget for hende, og at hun værdsætter den passion der er lagt i produktionen. Denne champagne har nøddenoter der stammer fra produktionsmetoden, og fordi caviar indeholder de samme noter af nødder, er netop champagne og caviar et godt match. Samtidig med Thildes fortælling bliver den første caviar serveret - en mild white sturgeon fra Rossini, som er letsaltet. Fin, men for mild til min (caviar)smag, men et godt match til champagnen, der er frisk og sprød på trods af at det er en vintage edition med 9 år på bagen.


Båden vugger stille hen imod Trekroner, og jeg har stadig et halvt glas af den første champagne tilbage, da den næste champagne er klar til at blive skænket. En smuk rosé champagne. Hertil den lidt kraftigere
Baerii caviar også fra Rossini. Et lækkert match, som man sagtens kan blive forfalden til på en ganske almindelig torsdag. Thilde nævner, at dette er en god "Hverdagschampagne" - og tilføjer at hun og gemalen drikker en flaske champagne på fridage. Den lille luksus i hverdagen - en luksus jeg sagtens kan forholde mig til. Ind i mellem Thildes passionerede beretninger høres latter og konversering fra alle de skønne damer, og stemning er en anelse løftet da vi ligger til ved Trekroner.


Inde i cafeen er der dækket op med runde borde og hvide duge, og snart flyver den ene lækre ret, efter den anden ind på bordet, så jeg nær får maden galt i halsen. Jeg noterer så godt jeg kan, alt i mens jeg prøver at tage billeder, notere ingredienser, hører Thilde fortælle om vinene samt instagramme det hele... Puha, hvem sagde at det ikke var hårdt at være madblogger ;)Vinene er dejlig, maden skøn, og stemningen omkring bordet som var vi alle gamle gymnasieveninder, der ikke havde set hinanden et par år - I starten høflig og andægtig, og mod slut løssluppen og livlig. Det var en af de der aftener, hvor jeg følte at jeg havde set alle ansigter før - måske bare fordi jeg følte mig helt og aldeles tilpas.Da vi sejler hjemad, er solen brudt frem bag skyerne, og aftaler om fremmøde ved fremtidig vinarrangementer indgået. Det er bestemt ikke sidste gang jeg er på tur med Løgismoses vinklub for kvinder.


Info
Vinklubben er for dig, der kan lide at lære om vin på en uprætentiøs og uhøjtidelig måde, men med høj faglighed. I denne vinklub er der lige dele socialt samvær og læren om vin. Og bedst af alt, så er der ingen dumme spørgsmål.

Løgismoses vinklub for kvinder er gratis at være medlem af, og som medlem vil du jævnligt modtage gode tilbud på skønne vin. Du melder dig ind ved at sende en mail til kvinder@loegismose.dk.

Du kan læse om fremtidige arrangementer her.

4 kommentarer:

foodfanatic sagde ...

Kære Heidi
Det lyder som et virkelig fantastisk arrangement. Det kunne jeg godt tænke mig at prøve på et tidspunkt.
Kh Nadia

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Kære Nadia
Det synes jeg helt sikkert du skulle tage at prøve. Jeg har også intentioner om at skulle afsted igen meget snart

Kh
Heidi

foodfanatic sagde ...

Fedt Heidi. Hvis det lige falder sammen med, at jeg er i Danmark, så kunne vi evt. tage derhen sammen. God mandag til dig.
Kh Nadia

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Hej Nadia

Super idé at tage afsted sammen. Skriv til mig når du er i Danmark, så finder vi et event :)