12. juni 2013

Basis koldskål opskrift og én med hyldeblomst...

NU er det hyldeblomst-sæson, og den er ventet herhjemme. I køkkenet står en stor gryde og trækker med hyldeblomster og citronskal. Den skal blive til hyldeblomstesaft. Der står også et stort marmeladeglas fyldt med sukker og hyldeblomster. Håbet er, at hyldeblomsterne vil give sukkeret tilpas meget aroma, til at det ville kunne smages i kager og andet bagværk med sukkeret i...

Hyldeblomsterne egner sig også særdeles godt til koldskål, og det var netop sådan vi brugte blomsterne igår.  Jeg tilsatte kun et par skærme, da jeg ønskede en diskret smag af hyldeblomst. Du tilsætter selvfølgelig bare flere, hvis du vil have en kraftigere smag.
(Grund opskriften på koldskål kan i øvrigt varieres i det uendelige som du lyster).





Grund opskrift på koldskål

Ingredienser

4 æggeblommer
3 spsk sukker
1 vanilliestang
1 liter kærnemælk

Fremgangsmåde

Skil hviderne fra æggeblommerne, og gem dem (jeg brugte hviderne til at lave en skøn pavlova... opskrift følger i morgen.) Halver vanilliestangen og skrab kornene ud. Bland med lidt af sukkeret, så vanilliekornene skilles fra hinanden. Pisk æggeblommer, vanillie og sukker til sukkeret er opløst. Tilsæt kærnemælk og rør rundt.



Hyldeblomst variant af koldskålen:

Klip blomsterne af 2-3 skærme hyldeblomster og lad dem trække i koldskålen et par timer. Si koldskålen ved servering. Og nyd den så på en varm sommerdag som denne...


0 kommentarer: