Basis koldskål opskrift og én med hyldeblomst...
NU er det hyldeblomst-sæson, og den er ventet herhjemme. I køkkenet står en stor gryde og trækker med hyldeblomster og citronskal. Den skal blive til hyldeblomstesaft. Der står også et stort marmeladeglas fyldt med sukker og hyldeblomster. Håbet er, at hyldeblomsterne vil give sukkeret tilpas meget aroma, til at det ville kunne smages i kager og andet bagværk med sukkeret i...
Hyldeblomsterne egner sig også særdeles godt til koldskål, og det var netop sådan vi brugte blomsterne igår. Jeg tilsatte kun et par skærme, da jeg ønskede en diskret smag af hyldeblomst. Du tilsætter selvfølgelig bare flere, hvis du vil have en kraftigere smag.
(Grund opskriften på koldskål kan i øvrigt varieres i det uendelige som du lyster).
3 spsk sukker
1 vanilliestang
1 liter kærnemælk
Hyldeblomsterne egner sig også særdeles godt til koldskål, og det var netop sådan vi brugte blomsterne igår. Jeg tilsatte kun et par skærme, da jeg ønskede en diskret smag af hyldeblomst. Du tilsætter selvfølgelig bare flere, hvis du vil have en kraftigere smag.
(Grund opskriften på koldskål kan i øvrigt varieres i det uendelige som du lyster).
Grund opskrift på koldskål
Ingredienser
4 æggeblommer3 spsk sukker
1 vanilliestang
1 liter kærnemælk
Kommentarer