30. maj 2013

Kold fennikel og agurke suppe - en god erstatning for gazpacho på en varm sommerdag

De fleste kender den kolde, spanske suppe Gazpacho, som smager vidunderligt, især på en varm sommerdag. Jeg elsker den personligt, men synes jeg manglede en pendant der var meget hurtigere at lave (til gazpachoen skal der først grilles peberfrugter, så skal der ventes... Pilles skind af etc. etc).
Denne suppe er simpel, og ikke krydret som gazpachoen, men stadig fantastisk... Lidt lige som en grøntsags-smoothie. Læskende og skøn. Du får opskriften her:




Kold fennikel og agurke suppe

4 pers til forret, 1-2 pers til hovedret

Ingredienser

1 fennikel
1 agurk
2 dl yogurt
Et skvæt god olivenolie
Hvid balsamico (eller citron)
Salt (jeg bruger Saltverk)
Lidt tørret chorizo
Brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde

Opbevar alle ingredienser i køleskabet natten over, så de er kolde når du skal bruge dem. Vask fennikel og agurk og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser (pånær balsamico og salt) til en fin suppe, evt med et par isterninger. Smag til med salt og balsamico.
Hak chorizo i tern og pynt med disse og brøndkarse. Nemmere bliver det vist ikke.

Rigtig god tordag!

0 kommentarer: