27. april 2013

Marrokansk couscous salat

I dag skal jeg en tur til Møns klint og mountainbike sammen med gode venner, men inden jeg smutter ud af døren får du lige denne super enkle opskrift.Husk i øvrigt at du kan vinde en fem-retters middag for to i Kbh d. 30. april lige her.

Jeg er bidt af en gal couscous for tiden, og eksperimenterer på livet løs med det lille gryn. Couscous er basalt set det samme som pasta - lavet på semolina mel og knulret til bitte små kugler. Jeg har her brugt en fuldkorns-version, for almindelig pasta er der ikke meget næring i, selvom det smager godt. Jeg har i denne opskrift ladet mig inspirere af det marrokanske køkken, og bruger både appelsin, tørrede abrikoser og mynte:

Marrokansk couscous

Som tilbehør til 2 personer

Ingredienser

2 appelsiner
En stor håndfuld tørrede abrikoser (ca. 10 stk)
5-10 blade mynte
2 dl couscous
2 dl kogende vand
Et lille rødløg
Flagesalt

Fremgangsmåde

Kog noget vand, og hæld det over couscous i en skål. Dæk med film eller folie og lad det stå ti minutter.
Filletér appelsinerne og hæld dem sammen med saften af resterne i en skål. Hak rødløg, mynte og abrikoser og tilsæt til skålen med appelsiner.
Når couscous´en har stået i ti minutter, røres den rundt med en gaffel, for at løsne grynene. Smag til med salt. Til sæt til den anden skål og rør rundt. Smag til med salt igen.

Jeg spiste denne simple salat til et stykke lam, og det smagte forrygende.
Rigtig god lørdag til jer alle!

Ps. Som du kan se på billedet, er mine tørrede abrikoser brune i stedet for orange. Det er de fordi de er økologiske. De orange, tørrede abrikoser er nemlig behandlet med svovl, og du kan læse  her, hvorfor det ikke er så godt at spise...2 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Uhm, det lyder rigtig lækkert og friskt!

- Anne

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Tak Anne, det var det bestemt også :)