Nem og hurtig barbecue-sauce (BBQ-sauce)
En god BBQ-sauce er god at have ved hånden, både til sin burger men også til spareribs, eller bare som marinade til dit grill-kød (når nu det for alvor bliver vejr til den slags.) Og hvorfor ikke lave den selv når nu det er så simpelt?
Jeg har i denne version brugt røget paprika, men hvis du ikke kan finde det, kan du bruge almindelig paprika. Den røget version giver bare saucen meget mere dybde. Ligeledes brugte jeg min egen hjemmelavede ketchup, men du kan sagtens bruge et præfabrikat.
4 dl ketchup
2 fed hvidløg
2 spsk cognac
2 tsk knuste fennikelfrø
2 tsk røget paprika
1 dl brun farin
1 tsk sennepspulver
Salt
Peber
Smag evt til med æbleeddike
Bland resten af ingredienserne sammen i skålen, smag til med salt, peber og eddike, og hæld på en skoldet flaske. Opbevar på køl.
Jeg har i denne version brugt røget paprika, men hvis du ikke kan finde det, kan du bruge almindelig paprika. Den røget version giver bare saucen meget mere dybde. Ligeledes brugte jeg min egen hjemmelavede ketchup, men du kan sagtens bruge et præfabrikat.
BBQ-sauce
Ingredienser4 dl ketchup
2 fed hvidløg
2 spsk cognac
2 tsk knuste fennikelfrø
2 tsk røget paprika
1 dl brun farin
1 tsk sennepspulver
Salt
Peber
Smag evt til med æbleeddike
Fremgangsmåde
Bland ketchup og brun farin godt sammen i en skål, og lad det stå i mens du hakker hvidløg fint.Bland resten af ingredienserne sammen i skålen, smag til med salt, peber og eddike, og hæld på en skoldet flaske. Opbevar på køl.
Kommentarer