19. februar 2013

Skøn svamperisotto med østershatte, estragon og brøndkarse

Okay, det var egentlig ikke meningen at dette skulle have været et indlæg... Men så spurgte min veninde efter opskriften, så i stedet for kun at skrive den ned til hende, får i den her!
Det drejer sig om en svamperisotto. Mmmh!
 

Svamperisotto med citron, estragon og brøndkarse

4 personer

Ingredienser

Ca. 1 liter GOD grøntsagsfond (gør dig selv en tjeneste og lav den selv, se min opskrift her.)
2-3 håndfulde svampe (du kan sagtens bruge en blanding, men jeg brugte østershatte)
1 skvæt tør hvidvin (kan udelades)
250 g risotto ris
1/2 citron (økologisk)
1 løg
Parmesan
En lille håndfuld estragon
En lille håndfuld brøndkarse
Salt, Peber og Olivenolie.

Fremgangsmåde

Varm fonden i en gryde, og lad det stå over moderat varme, mens du laver retten. Start derefter med at hakke løget fint. Hak tillige en lille håndfuld svampe fint, og steg begge dele af i olivenolie i en sauterpande eller gryde ved middelvarme. Det skal IKKE tage farve. Når løgene er gennemsigtige, tilsættes ris og og et skvæt hvidvin (eller fond hvis du ikke bruger hvidvin) Og nu skal der røres! Konceptet består i, at stivelsen skal røres ud af risene og ind i risottoen. Når risene har suget alt væsken, tilsættes lidt mere af den lune fond, og der røres. Fortsæt indtil risene er næsten helt gennemsigtige.

Smag på dem!

De skal helst have en smule bid. Regn med at hele processen tager omkring en halv times tid. Tilsæt en håndfuld revet parmesan og smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Lad risottoen hvile mens du rister resten af svampene af på en tør pande. Lad dem få lidt farve. Riv skallen af en halv citron ned i en skål. Tilsæt estragon og brøndkarse, og pres en smule citronsaft hen over. Bland. Tilsæt svampene når de er ristet af, og vend det hele rundt. Kig til risottoen. Den skal helst være som en let grød. Tilsæt mere fond, hvis du synes den er for tyk. Server med den ristede svampeblanding! Kan med fordel nydes med et dejlig glas hvidvin til :)4 kommentarer:

Mette sagde ...

Uhmmmm - Simpelt er godt!

Og du skal ikke undervurdere, hvordan du også kan inspirere andre. Din anretning ser jo skøn ud :-)

foodMAD sagde ...

Tak, Mette! Og du har ret... der går simpelthen også bare for lang tid i mellem indlæggene, hvis ikke jeg også poster de simple retter :)

ANNE sagde ...

Jeg elsker svamperisotto. Jeg plejer dog ikke at bruge diverse krydderurter og citron, så det må prøves! :)

// Anne

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Ja, prøv det Anne! Citronskal løfter retten, og passer fantastisk med den fede parmesan!