24. februar 2013

Asiatisk inspireret pomelo-salat med kokos og cashewnødder

På denne tid af året er min vinter-depression simpelthen på sit aller-højeste. Foråret er lige på trapperne, men kulden bider stadig og længslen efter sol og varme er helt ulidelig. Det er også på denne tid at jeg "craver" citrusfrugter som appelsin, grape og pomelo. Og netop pomeloen er endnu ikke så kendt her i Danmark, på trods af at det er en fantastisk frugt. Den smager som en mild, lidt sød version af en grape, og har en tyk gul skal. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde pomeloen økologisk. Vær opmærksom på at den som oftes kommer fra Kina, der bruger ret mange pesticider i deres dyrkning, så sørg for at skylle skallen godt, selvom den skal pilles, så du ikke får det på fingrene, og videre over på pomelostykkerne.
Her har jeg lavet en skøn asiatisk inspireret pomelo salat, som tilfredsstiller min trang til sødt, surt og bittert på samme tid. Og lidt salt fra fiskesaucen.


 

Pomelosalat med kokos og cashew

Ingredienser

Hjertesalat
1/2 pomelo
2 spsk revet kokos
2 spsk cashewnødder
Ca 1 spsk fiskesauce
1 lime
1 spsk brunt sukker (jeg brugte palmesukker, men brug farin eller rørsukker hvis du ikke kan finde det)
En lille håndfuld koriander


Fremgangsmåde

I en skål presses limesaft og sukker tilsættes. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Smag til med fiskesauce. Den halve pomelo pilles, og den hvide hinde fjernes (jeg plejer at skære pomeloen i kvarte og pille den på den måde.) Del stykkerne i mindre stykker og vend i lime-dressingen. Hak cashewnødderne groft og rist dem på en tør pande sammen med den revne kokos (det får hele huset til at dufte fantastisk!) I mens hakkes koriander groft og vendes sammen med pomeloen i dressingen. Vask hjertesalat og tilsæt også disse (jeg tilsatte hele blade, men du kan også hakke disse groft.)
Når både cashewnødder og kokos har fået en let gylden farve fordeles de over salaten, og der serveres.Hvis du har en rest tilbage, så fisk hjertesalaten op og gem den til næste dag, hvor den kan transformeres til skønne vietnamesiske forårsruller som disse.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Det ser superlækkert ud. På mit tidligere arbejde (hvor der ikke var frokostordning) brugte jeg ind imellem pomelo som madpakke. Det er sundt, og så tager det en hel frokostpause at skrælle og spise den :-D

Mette sagde ...

Uhmmm - hvor ser det dejligt ud.

Det irriterer også mig vildt med de kinesiske pomeloer. Det må da kunne lade sig gøre at få nogle ordentlige nogle?!

Jeg kan se, du bruger blue dragon fiskesauce. Prøv at købe en anden næste gang, du er i et asiatisk supermarked. Jeg synes, der er en verden til forskel.

foodMAD sagde ...

Ja, det kan godt tage laaaang tid at pille sådan en fætter. De er også gode som aftenssnack i stedet for alt det sukker jeg normalt propper mig med :-)

foodMAD sagde ...

Ja, den her fiskesauce er elendig! Plejer dog også at bruge en anden inde fra den japanske købmand, men det her var hvad det lokale supermarked kunne klare da jeg stod og manglede :-)