23. november 2012

Pluto - restauranten, ikke planeten...

I denne uge var jeg blandt andet inviteret til whisky smagning i anledningen af Ballentines Christmas Reserve, en whisky komponeret specielt med henblik på den forestående juletid. Meget mere om det inden længe, og opskriften på en af de mange lækre drinks vi fik serveret ( med karamel og peber- infuseret whisky, mmmhhh! )

Efter smagningen og et dusin cocktails senere, besluttede jeg mig for at det var kæreste-hygge-tid, og vi indfandt os derfor på det nyeste skud på stammen fra Oubæk, Pluto i Borgergade. Pluto åbnede i Oktober i år, og på menuen er der ikke bøf bearnaise (som Oubæk er kendt og berygtet for). Menuen er sammensat a la små tapas retter - lige efter mit humør, så der er mulighed for at smage en masse forskellige ting uden at blive alt for mæt. Stilen i restauranten var forfinet bistro, på den gode måde, og maden klassisk fransk/spansk med et twist.

På trods af, at jeg til whisky-smagningen havde fået en del kanapéer, så var jeg stadig små sulten. Som første ret bestilte kæresten solæg (han er sønderjyde) og jeg østers. Jeg nåede at slubre østersen i mig, inden jeg fik taget et billede, men jeg nåede at fange et af solæggene...Men smuk var skallen.... :-)

Betjeningen var lettere forfjamset under hele måltidet, men kæresten påpegede, at det muligvis kunne være fordi jeg konstant tog billeder med mit store kamera, og han derfor følte sig revideret... Hvor om alt er, så fik jeg næsten helt ondt af ham, da han havde glemt min crouton med andelever og hjerte :-) Han undskyldte mange gange, og ind kom retten meget kort tid efter. Og det var generelt for aftenen - betjeningen var årvågen, og serveringerne prompte. Det eneste man måske kunne sætte en finger på, var manglen på viden om retterne. Således mente han at der kun var grøn chili i olien til blæksprutte retten, på trods af tydelige (lækre) spor af fennikel... Men lad nu det ligge :-)
Kæresten bestilte crouton med lun rillette, og jeg som sagt med andelever og hjerte. Ind kom lækker ristet brød med fyldig, cremet lever og hjerte i småstykker. Kæresten var også mere eller mindre i ekstase over rilleten. På billedet ligner det en simpel leverpostejsmad, så det vil jeg skåne jer for!

Næste ret var den omtalte blæksprutte.

Jeg ELSKER blæksprutte når det er tilberedt ordentligt, og det var den her! Den var mør og lækker og chilierne gjorde det godt, med et hint af fennikel i olien. En ret som jeg godt kunne finde på at prøve derhjemme. For mig, var dette måltidets kronjuvel.

Herefter kom en salat med røget and, foie gras, kråser og frisse salat. Frisk og forførende, med en god balance mellem det bitre og det fede.

Herefter stod den på brisler med løg og løgpuré. Puréen var cremet og let karamelliseret, sød og forførende, og gjorde sig godt til brislerne. Også en rigtig dejlig ret.

Kæresten fik et glas siciliansk vin til, og jeg bare vand (jeg var allerede halv-snalret ;-) og måltidet beløb sig i alt på sølle 499 kr.

Pluto er helt sikkert et sted som jeg gerne kommer igen, også bare på en tirsdag aften når der skal skal hygges igennem.

Har du fået lyst til at besøge stedet så finder du det på nedenstående adresse.

Pluto

Borgergade 16

1300 København K

Hvis dette indlæg ser en smule underlig ud i formatteringen, så er det fordi jeg for første gang blogger fra min Ipad via app' en "Blogsy"... Og den har jeg tydeligvis ikke helt styr på endnu :-)

Rigtig god weekend til jer alle!2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Perfekt timing! En af mine venner har lokket mig med på at besøge stedet om et par uger, så det er dejligt at kunne få et indblik i, hvad der serveres :-)

Ps. der er lidt problemer med et spøjst pop-up vindue (login-felter), som dukker op, når jeg klikker rundt på din side. Bare så du er obs på det :-)

foodMAD sagde ...

Ja, jeg ved det godt! Aner ikke hvordan jeg får det væk :-/
Synes bestemt Pluto er et besøg værd, så glæd dig :-) Måske kan du også stresse tjeneren lidt med dit kamera, haha!!