21. september 2012

Havtornepuré - sådan bruger du havtorn

Havtorn har vundet indpas i det danske køkken i forbindelse med den Nordiske bølge af nye spændende ingredienser. Her får du den nemme fremgangsmåde, hvorpå du omdanner bærrene til puré, som så igen kan omdannes til enten saft (ved at fortynde med vand og tilsætte sukker), marmelade (tilsætte sukker og pektin/husblas), gele eller hvad du nu synes du skal bruge den til. Der er et utal af muligheder, så det er bare med at komme i gang! Fremgangsmåden for behandling af bærrene er i øvrigt taget fra Camilla Plums nye bog, "Helt i kage"!



 

Havtornepuré


Fremgangsmåde


Pil havtornene af grenene (gøres nemmest ved at fryse grenene, og så ryste dem over en avis frosne.) Skyl dem grundigt i koldt vand. Put i en gryde og kom vand ved så det lige akkurrat dækker. Kog møre, ca. 20-25 min, og pres igennem en sigte for at fjerne sten og skind.

Og HUSK endelig at skrive til mig, hvis du finder noget nyt, fantastisk at bruge dem til ;-)


2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Faldt tilfældigvis over dit indlæg, rigtig fin blog du har!

Giv dine smoothies en skefuld havtornpuré, så du får en c-vitamin bombe, der vil noget! Og det smager tilmed lækkert :-)

Caroline

foodMAD sagde ...

Hej Caroline.
Tusind tak, og tak for tippet! Det må jeg prøve! :-)