3. september 2012

Apple chai, panna cotta med æble/hindbærgele og havtorn popsickles med "æblevingummi"

Da jeg for nyligt holdt et lille cocktail arrangement, havde de gode folk på Innocent doneret lidt juice og smoothies til eventet. Jeg har før nævnt min forkærlighed for deres smoothies når det skal gå lidt stærkt (her), og var derfor spændt på at prøve deres relativt nylancerede æble- og appelsinjuice, samt æblevarianten med hindbær.Her på bloggen er der én vigtig regel når jeg modtager vareprøver, og det er at der bliver skrevet hvad jeg mener. Jeg tror det er meget vigtigt, for at bevare noget integritet, og for at forhindre at denne side bliver en reklamesøjle, mere end inspiration til aktiviteter i køkkenet.

Når det er sagt, så må jeg indrømme, at jeg allerede var positivt stemt overfor Innocent. Jeg synes deres navn og logo (med glorien over frugterne) er "spot on", samt den form for humor de bruger i deres markedsføring. Det her synes jeg for eksempel er hylende morsomt:


Og der er bare ikke noget bedre, end et godt grin når man morgentræt sidder med sin kaffe, og prøver at få øjnene til at blive lidt større. Udover det at de har en markedsføringsstrategi der tiltaler mig og min form for humor, så donerer de 10% af deres overskud til velgørenhed og bruger genbrugsplast i deres flasker. Dét kan man da kun være fortaler for at støtte!

Og smagen er faktisk også rigtig god! Jeg synes det er tydeligt at juicen ikke er fra koncentrat, og at æblejuicen er koldtpresset. Det giver mange flere nuancer til smagen, end juice fra koncentrat. Jeg er ret sikker på, at så længe jeg ikke har fået købt mig en juicepresser, så bliver disse juice en fast bestanddel af vores morgenmadsbord. Min datter var især vild med æble/hindbærvarianten.


I anledningen af efterårets komme, har jeg lavet en lille drik der tager udgangspunkt i min chaisirup (som du finder her). Den er super nem, og kan nydes både kold som her, men også varm med et skvæt mørk rom. 

Apple chai

Ingredienser

1 dl æblejuice
1/2 dl Chaisirup

Fremgangsmåde

Shake æblejuicen og siruppen sammen med is i en shaker. Si over i et cocktailglas og pynt med en kanelstang.
Mmmmh, sommeren er skøn, men efteråret har nu også sin charme!

Jeg kunne ikke lade være med at eksperimentere lidt med juicen også. Således bevægede jeg mig ud i et par eksperimenter, et mere vellykket end det andet.

Første forsøg, var en panna cotta med gele af Innocent æble/hindbærjuice.

 

Panna cotta med æble/hindbærgele

Ingredienser

Panna cotta

200 ml fløde
200 ml sødmælk
30 g sukker
1 vanilliestang
3 blade husblas

Gelé

200 ml Innocent æble/hindbærjuice
1 blad husblas

 

Fremgangsmåde

Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Varm fløde, mælk og vaniliestang samt korn op under omrøring. Udblød i mens husblas til både gelé og panna cotta i koldt vand. Lad flødeblandingen stå og småsimre uden at koge i 5-10 min for at trække smag ud af vanilliestangen. Fisk derefter stangen op og kassér. Sluk blusset og tilsæt den nu bløde husblas til blandingen. Rør rundt til opløst. Hæld panna cottaen op i små skåle eller bægrer og sæt på køl når de er dampet lidt af.

Varm æble/hindbærjuicen op til tæt på kogepunktet og sluk blusset. Tilsæt den udblødte husblas og rør til opløst.

Lad panna cottaen sætte sig før du hælder æble/hindbærgeléen ovenpå. Sæt derefter på køl igen for at lade geléen sætte sig.


Resultatet af forsøg:
Æble/hindbærjuicen var lidt sødere end jeg havde forstillet mig (selvom jeg havde smagt på den inden), så der manglede noget syrlighed til at spille op med den intense fløde-fedme i panna cottaen. Jeg forestiller mig at den havde været perfekt med tynde, tynde skiver af dejlige, friske og syrlige æbler samt hindbær.

Andet forsøg var en popsicle med havtorn og æblegelé. Jeg blev lidt inspireret af astronaut isen fra fra Premier is, som indeholder en vingummi i toppen.
Jeg har aldrig rigtig helt fundet fidusen med havtorn, og synes det er et enormt svært bær at arbejde med. Den har en meget udtalt syrlighed, som der skal bruges enorme mængder sukker for at balancere, men når det er gjort har den også en meget karakteristisk smag.
Jeg lavede først en "havtornsuppe" ved at koge 100 g havtorn med 2 dl sirup (sirup opskrift her), og 4 dl vand. Jeg lod bærrene koge helt møre og siede derefter juicen fra bærrene.

Det gav mig en ret uklar væske som sikkert ikke ville have gjort det så godt i en popsickle, så derefter brugte jeg et saftklæde til at si urenhederne fra.

I mens lavede jeg en æblegelé ved at opvarme 100 ml æblejuice og tilsætte 1 udblødt blad husblas. Gelén blev sat til at størkne i et firkantet fad i køleskabet. Hus at smøre fadet med madolie, inden du tilsætter geléblandingen (det glemte jeg), ellers sidder den fast når du skal bruge den. Lad den stivne på køl.

Sæt "havtornesuppen" på frost i ispindebakker, og sørg for at røre lidt i den en gang i mellem for at forhindre store iskrystaller i at danne sig (dette glemte jeg også... )

Når isen er blevet grødet, kan æblegeléen hakkes i små tern og tilsættes.Resultat af eksperiment:
Smagen var forbløffende god, men isen var alt for krystalliseret. Jeg skal vist snart have fat i den ismaskine som jeg nu har drømt om i lidt for lang tid :-)

Har du selv fået lyst til at prøve Innocent´s juicer, så kan de købes i SuperBest, Kvickly, SuperBrugsen og Irma, og koster 24.95 kr stk.
2 kommentarer:

Mie Bilberg sagde ...

Sjovt, det har jeg aldrig lagt mærke til at de har god humor på flasken - det er cool, det får i sig selv produktet til at adskille sig og være unikt. Jeg må prøve den med hindbær og æble..Skønne havtorn is du lavede der - jeg elsker havtorn, køber ofte havtorn is på Ismejeriet :)

foodMAD sagde ...

Hej Mie
Ja, havtorn is fra Ismageriet er i en helt anden liga end denne pindeis :-) Jeg håber stadig på at de genoptrykker deres fantastiske opskriftsbog!