11. juli 2012

Ravioli med krabbe og lakridsmayo

 

I madlavning kan man nemt snakke om trends, sådan som de forekommer i modebilledet, og de sidste par år har en af disse trends været brugen af lakrids i det salte køkken. Jeg har ikke været god til at eksperimentere med lakrids, så denne ret var første forsøg. Det var egentlig meningen at vi bare skulle have haft et godt stykke brød med masser af kød fra krabbeklør og endnu mere hjemmerørt mayo. Da jeg var ved at koge krabbeklørerne, tænkte jeg over hvornår jeg havde spist krabbeklør på en anden måde. Svaret var aldrig. Heldigvis havde jeg hvad jeg skulle bruge til at lave en pastadej (æg og durummel), og selvom min pastamaskine er i stykker, tog jeg teten op.
Vi skulle have ravioli med krabbe og lakridsmayo!
Fordi ideen opstod i øjeblikket, fik jeg ikke helt fotodokumenteret det hele, og det der er billeder af, er taget med mit (dårlige) iphone kamera. Jeg lover knivskarpe billeder på næste indlæg! :)

Lakridsmayo

Ingredienser

Æggeblomme
Olie
Salt
lidt sennepspulver
lidt lakridspulver

Fremgangsmåde

Pisk æggeblomme med olie til passende konsistens er opnået. Smag til med salt, sennepspulver og lakridspulver.

 

Ravioli med krabbe

Ingredienser

ca. 2 dl durummel
2 æg
Ca. 10 små krabbeklør
Lakridspulver
Citron

Fremgangsmåde

Kog krabbeklørerne med skiver af en citron i letsaltet vand, ca. 10-15 min. Lad dem køle af i kogevandet. Skrab kødet ud og gem.
Læg durummelet i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten, og hæld et af æggene i hullet. (Hvis hullet ikke er stort nok, flyder det over som her :)Bland melet med ægget fra midten og ud med en gaffel. Tilføj det sidste æg, og bland yderligere. Dejen skal være til at ælte til en smidig dej til slut. Tilfør om nødvendigt mere mel. Rul dejen tyndt ud, og stik ud med et glas eller en rund udstikker (hvis du har sådan en). Fordel en lille mængde krabbekød på midten, og fugt kanten af pastaen med vand, får du ligger endnu en pastaskive over, og trykker dejen fast rundt om krabbekødet.


Kog raviolien i letsaltet vand i ca. 2 min (afhængig af størrelse. De flyder ovenpå når de er færdige).
Anret med brød, lakridsmayo og tern af agurk.

Ja, decideret smuk blev raviolien ikke... men den smagte godt!

Lakridsen spillede rigtig godt op imod krabbekødet, og pastaen, men agurken gjorde dog ikke noget for retten. Jeg forestiller mig retten med nogle syltede kumquats næste gang! Brødet var et groft brød bagt på surdej, æblejuice og en lille smule lakrids. Opskriften finder du her.

4 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Usædvanlig kombination - meget spændende læsning. Hvordan fik du ideen? :-)

foodMAD sagde ...

Haha, jeg ved det faktisk ikke helt! Tror det var en blanding af: `Jeg har da vist aldrig brugt lakrids i det salte køkken`, og `lad os prøve noget nyt med disse krabbeklør.`

Men det var en forbløffende god kombination. Pastaen var også rigtig god til krabben!

foodMAD sagde ...

Nadia, kom på en eller anden måde til at slette din kommentar, men den kommer her (yes, jeg er et FJOLS!):

foodfanatic har efterladt en ny kommentar til dit indlæg "Ravioli med krabbe og lakridsmayo":

Hvor lyder det altså lækkert. Jeg ville også være tilbøjelig til bare at koge krabbekløerne, men uhm hvor lyder det som en god kombination. Tror vist snart, at der skal eksperimenteres med ravioli herhjemme :)

Nadia sagde ...

Haha, den slags kan jo ske :) Glæder mig til at læse om muslingefestivalen hos dig,
Kh Nadia