30. juli 2012

Anholt - en smuk sommerø med dejlig mad!

Anholt, sol, sommer, strand, turkisblåt vand og jomfruhummere... Hvad er der ikke at elske?? Og forelsket det er jeg helt sikkert blevet!

Anholt er Danmark dejligst! Et lille paradis midt ude i havet. Jeg ville ønske at jeg havde taget lidt flere billeder af øen, men jeg har åbenbart haft travlt med at absorbere det hele... Jeg nåede dog lige at tage lidt fotos af maden én af dagene. Det forgik i "Tanternes Hus".


"Tanternes Hus" ligger i Anholt by, en lille cykeltur fra campingpladsen, og havnen på ca. 10 min. Stilen er casual på den fede måde, og haven indeholder foruden borde og stole, en petanque bane, hængekøje og sandkasse.
Selv betjeningen var loose på den fede måde...
Solen stod højt, og haven var det helt rigtig åndehul på vores opdagelsesrejse rundt på øen. Jeg bestilte en salat med lun gedeost, syltede rødløg og sennepsvinagrette. Min sidemand valgte en ceviche af laks, marineret i lime og ingefær med saltede mandler.


Generelt for min ret var at den var rigtig god, men at der var alt for lidt til en ædedolk som mig :-)

Cevichen var lidt smagsløs, og kunne godt have brugt lidt mere af både lime, ingefær og salt. Begge retter stod i ca. en hundredlap.

Stedet er fantastisk på en sommerdag som denne, og selvom maden var lidt til den løse side, er jeg sikker på at jeg kommer igen næste gang jeg er på Anholt.

Har du selv fået lyst til at besøge stedet, er adressen:

Tanternes Hus
Bygaden 9
8592 Anholt


Bonusinfo:

  • Vi tog færgen til Anholt fra Grenå, og det tog ca. 2 1/2 time. Campingpladsen ligger ca. 5-10 min fra havnen på gåben. Hvis du har meget bagage, kan du være heldig at fange en af de unge drenge der kører med cykelvogn, og som transporterer bagage for 25 kr pr tur.
  • Hvis du skal have friske jomfruhummerhaler, skal du helst ned til fiskekutteren om morgenen ml. kl.  8-10. Vi var heldige, og fik friske haler om eftermiddagen også. Fiskerne kan godt være lidt bryske, men stik dem et smil og red deres dag :-) Vi gav blot 60 kr for et helt kilo jomfruhummerhaler. Krabbeklør stod i 25 kr pr kilo (!)
 2 kommentarer:

Hottie von Dottie sagde ...

Oh my oh my! F****k hvor ser det godt ud!!!
Den der laks... og de der jomfruhummere... og og... åh, hvor må det have været en dejlig tur!

foodMAD sagde ...

Det var også bare super godt! Vi fik spist en hel del grillede jomfruhummerhaler!! Anholt er helt sikkert et besøg værd!