4. maj 2012

Roti - et Sri Lankansk kokosfladbrød

I dag er store "hvede"dag, men vi startede alligevel denne morgen med et kokosfladbrød - bare fordi vi havde lyst :-) Rotis spises om morgenen i Sri Lanka, ofte med en karry til. Andre gange spises den bare med smør, eller som tilbehør til karryretter til frokost. I Sri Lanka bruger de selvfølgelig friskrevet kokosmel, og det smager altså bare MEGET bedre, men jeg har stadig ikke fået anskaffet mig et "kokosrivejern", så til denne omgang brugte jeg tørret kokosmel, som jeg opløste i kogende vand.


Her har i opskriften:

Roti
2 store fladbrød

Ingredienser
100 g kokosmel
4 dl kogende vand
5 dl fuldkorns hvedemel
1 tsk salt
(et lille rødløg)

Fremgangsmåde
Opløs kokosmel i kogende vand, og lad det stå et øjeblik, så vandet kan trænge ind. Bland med mel og salt og ælt dejen godt. Tilsæt hakket rødløg hvis du spiser brødet til frokost. Tænd en pande på lav til middel varme, og tag en klump af dejen herop på. Mas den ud til pandestørrelse med fingrene.


Brødet skal være ca. 1 cm tykt. Bag på panden indtil gylden og lækkert. Brødet skal være helt stift når du tager det af (det tager ca. 20 min. pr brød). Spis med karry eller smør :-)




3 kommentarer:

KunstnerKram sagde ...

Tak for den opskrift.
Den vil jeg prøve bare med noget glutenfrit i stedet for.

Jeg forestiller mig at putte noget fyld ovenpå sindet bliver til aftensmad.

foodMAD sagde ...

Det var så lidt! Giv mig gerne noget feedback på hcordan det blev :-)

KunstnerKram sagde ...

Det skal jeg gøre!
men det bliver ikke lige foreløbig - men skal nok