15. januar 2012

Friterede miniblæksprutter

Okay, det her indlæg er "long overdue", da jeg lavede disse til nytårsaften. Men her har i dem alligevel. Friterede miniblæksprutter!


Friterede miniblæksprutter
 
Ingredienser
75g hvedemel
75g rismel
100 ml vodka
1/2 ds cider (eller øl, danskvand, andet med brus)
1 bg past. æggehvider
Lidt hvedemel til at vende blæksprutterne i
Salt
Peber


Fremgangsmåde
Tænd din friture eller gryde med olie, og lad olien komme op på mindst 210 grader C (brug et digitalt termometer. Det er vigtigt at temperaturen ikke er for lav da de så vil blive bløde og suge for meget olie.)
Bland mel, rismel og vodka og tilsæt cider. Pisk æggehviderne stive og fold dem forsigtigt i dejen.
Tør blæksprutterne af i et viskestykke, og vend dem i en blanding af mel, salt og peber, så de er dækket. Dyb dem i dejblandingen og fritér, helst kun en eller to af gangen, så temperaturen i gryden ikke falder for meget.



Drys lidt havsalt over og SPIS! med masser af aioli (og her sprang jeg over hvor gærdet var lavest, og blandede den gode mayo fra Ello med finthakket hvidløg og lidt citron :-)





0 kommentarer: