13. december 2011

Vietnamesiske forårsruller

Fra tid til anden får jeg en underlig craving for vietnamesiske forårsruller. Jeg tror det er det friske og sprøde der lokker, når der har været en periode med lidt for meget af det mindre sunde. Jeg spiser dem med en peanutbutter-dip som jeg engang har set Thomas Rhode lave. Jeg fik dog aldrig skrevet hans opskrift ned, så nedenfor er den beskrevet som jeg laver den. Dippen skal helst laves lidt tid i forvejen, så den kan nå at blive kold og lidt tykkere i konsistens.

Peanutbutter-dip
Ca. 4 personer

Ingredienser
1 ds kokosmælk
2 lime
Fiskesovs
2 tsk sukker
2 spsk peanutbutterFremgangsmåde
Varm kokosmælken op i en gryde. Tilsæt peanutbutter og saften af de to lime. Smag til med sukker og fiskesovs. Sæt på køl når det er afkølet en smule.
(Fordi jeg brugte en smooth peanutbutter, og tilfældigvis havde friske peanuts herhjemme, hakkede jeg lidt og tilsatte til dippen.)Vietnamesiske forårsruller foodMAD-style

Ingredienser
Mango
Hjertesalat
Masser af koriander
Andebryst kød
Lidt stjerneanis
SaltFremgangsmåde
Rids skindet på andekødet, og riv lidt stjerneanis udover. Drys med salt og steg på en varm pande.
Vend først når kødet mangler omkring 2 min. Vend og sluk panden, så kødet steger på eftervarmen. Lad andebrystet trække mens du ordner grøntsagerne.
Vask salaten, og skår den værste stok af. Skræl mangoen og skær den i skiver. Vask koriander.
Skær andebrystet ud i skiver.
Lig rispapir i blød i vand. Når rispapiret kan bøjes uden at knække er du klar til at rulle. Lig lidt af det hele på rispapiret og rul. Dyp i dippen. SPIS!5 kommentarer:

foodfanatic sagde ...

De ser fantastiske ud - tror jeg skal prøve med rødt kød og mango næste gang. Og måske den dip. Det lyder virkelig lækkert.
Kh Nadia

foodMAD sagde ...

Ja de er bare super lækre og kan varieres alt efter humør! Ofte laver jeg dem også bare med rester fra dagen før :-)

Sandra. sagde ...

Ser lækkert ud, jeg overvejer at servere det til en tøseaften som hovedret - men er det nok med rullerne ?
Plejer du at servere noget ved siden af ?

Mvh Sandra

foodMAD sagde ...

Hej Sandra
Jeg plejer normalt ikke at servere andet end dip til. Når jeg har gæster synes jeg det er hyggeligt at sidde og rulle dem ved bordet. Så kan man snitte og gøre det hele klar på et fad inden, og gæsterne synes det er mega sjovt at lave dem selv!

Sandra. sagde ...

Tusind tak for hjælpen, det vil jeg prøve :)

Mvh Sandra.