15. december 2011

Varm chokolade med chili og vaniljeskum

Dagen i går stod på julebagning (opskrifter i mit næste indlæg), og ovenpå sådan en omgang er det dejligt at varme sig på en god kop chokolade. Mine dejlige venner og veninder ved heldigvis at jeg elsker chokolade, så når der er en anledning er det netop det jeg får :-) Derfor havde jeg heldigvis nogle af Peter Beiers chokolade-sticks liggende (jeg er i øvrigt ikke sponsoreret af PB), og besluttede mig for at kombinere den med chili og vanilje, da det bare er en fantastisk kombination. Choko-sticken var godt nok til en kaffedrik, men kombinationen af mørk chokolade og Grand Marnier fungerede super sammen med chili og vanilje uden kaffe.




Varm chokolade med chili, og vaniljeskum

Ingredienser
Hakket god chokolade eller en choko-stick
Chili
Vaniljestang
Fløde
Mælk

Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk fløden og tilfør vaniljekornene. Flæk chilien, og skrab de hvide ud. Tilfør halvdelen (eller som du synes) i en gryde med mælk. Varm mælken langsomt op under omrøring. Put chokoladen/choko-sticken i et krus og hæld den varme mælk henover. Rør. Pynt med den anden del af chilien og vaniljeskum. DRIK!


Yesterday was our big Christmas cookie baking day, and upon such an effort it is nice to relax with a cup of hot chocolate. Luckily I had a chocolate stick from Danish chocolatier Peter Beier lying around in the house, and I decided to combine it with chilli and vanilla.


Hot chocolate with chilli and whipped vanilla cream


Ingredients
Chopped dark chocolate
Chilli
Vanilla pod
Cream
Milk


Method
Split the vanilla pod and scrap out the vanilla grains. Whip the cream and add the grains. Spilt the chilli and take out the white part. Add half a chilli to a pot containing the milk. Heat the milk slowly while stirring. Add the chopped dark chocolate to a mug and pour the hot milk on top. Stir. Garnish with the other half of the chilli and the whipped vanilla cream. DRINK!


0 kommentarer: