8. juli 2013

Klassisk pavlova med bær og saltet karamel

Tankerne flyver rundt i hovedet på mig disse dage. Min lille pige har vist tegn på epilepsi. Vi kan nu se frem til en masse undersøgelser, og selvom alt peger i den retning, så tror jeg stadig på at det er noget andet, noget forbigående. Jeg har været hjemme med hende i dag, for hun havde endnu et anfald i nat, og vi har haft tid til at bage og lave god mad. Hun elsker mad lige så meget som jeg, så det er ikke svært at forkæle hende på den måde.

For et par dage siden lavede jeg koldskål og havde i den forbindelse kun brugt æggeblommerne... Dermed havde jeg 4 æggehvider til at stirre på mig i køleskabet, og den lille var ikke sen til at foreslå at vi lavede marengs. Jeg hævede baren en anelse og lavede en klassisk pavlova fyldt med bær og flødeskum, og dertil en saltet karamel... Et sandt overflødighedshorn af lækkerier.
Klassisk pavlova med bær og salt karamel


Salt karamel

Ingredienser
200 g rørsukker
125 ml fløde
Ca. 1/2 tsk god salt (jeg bruger Saltverk)

Fremgangsmåde

Varm sukker over svag varme. Rør ikke for meget i det, men lad det smelte, og blive gylden, når alt sukkeret er smeltet kommes fløden ved, og der røres. Lad blandingen køle af inden brug.

Marengsbund

Ingredienser
4 æggehvider
200 g rørsukker

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 100 grader C. Pisk æggehviderne stive (i en glas- eller metalskål). Tilsæt sukkeret lidt efter lidt  i mens der piskes. Når alt sukkeret er tilsat, skulle du gerne have en skinnenede, let sej marengsdej. På en bageplade med bagepapir, fordeles marengsen i en cirkel. Husk at lave en lille fordybning i midten til fyld. Bages i ovnen i ca. 3 timer og ca. 15 min (kig til den efter en time, og prik en tandstik ned i midten for at teste om den er bagt.)

Fyld

Ingredienser

Bær eller anden frugt (jeg brugte hindbær, kirsebær, jordbær og blåbær)
125 ml fløde

Fremgangsmåde

Pisk fløde. Fordel et lille lag karamel i bunden på marengsen, og kom pisket fløde over. Fordel dine bær eller frugt ovenpå og dryp ekstra karamel henover. Skal serveres straks efter anretning.


2 kommentarer:

ANNE sagde ...

Hold op hvor ser det lækkert ud :) Pavlova er absolut den bedste måde at få marengs på :)

Kh Anne

Heidi Sanda Reka Johansen sagde ...

Ja, det synes jeg også. Det var super lækkert med alle de skønne bær til :)