16. april 2013

Kartoffelmad! - Og lidt om kåringen af årets kartoffelmad på Samsø, hvor DU kan være med!

Jeg elsker en god kartoffelmad, og det har jeg gjort siden jeg var helt lille. Men da jeg lavede disse kartoffelmadder mandag aften, og serverede dem for den lille, kiggede hun meget bebrejdende på mig, og udbrød: "Arjjjj, skal vi have frokost til aftensmad??" Haha! Så meget for en nem og hurtig aftensmad...


Jeg lavede en dildcreme, der akkompagnerede kartoflen på et stykke smørstegt rugbrød:


Dildcreme

Ingredienser

Masser af dild
Halvt så meget brøndkarse som dild
1 del mayo
1 del creme fraiche 38 %
Lidt citron

Fremgangsmåde

Hak dild og brøndkarse fint og bland det hele. Smag til med salt, sukker og citron.
På Samsø er de også vilde med kartofler. Så meget at de har valgt at hylde kartoffelmadden med en konkurrence hvor DU har mulighed for at løbe med kartoffeltrofæet (og hvem vil ikke gerne det? :-):Samsøs heldige kartofler

Få kartofler kan smykke sig med så mange roser som Samsø-kartoflen. Ikke blot er den årets første, hjemmeavlede kartoffel på de danske grøntsagshylder, men på Samsø højtideligholder man kartoflen i en sådan grad, at den nu er blevet omdrejningspunkt for en årligt tilbagevendende konkurrence ’Årets kartoffelmad’. Som navnet antyder, handler den venskabelige dyst om at finde og kåre årets, og øens, mest opfindsomme og appetitlige bud på en kartoffelmad.

Konkurrencens dommerpanel udgøres af nogle af landets førende personligheder inden for smørrebrød og kartofler – bl.a. af den danmarksberømte smørrebrødsjomfru Ida Davidsen og søn Oscar, samsingen Henning Jacobsen bedre kendt som Jørgen fra Kims og den lokale kartoffelavler Bubber. Alle bidrager de med vidt forskellige indgangsvinkler til kartoflen og i samråd vil de fælde en retfærdig dom over dagens store udbud af kartoffelmadder.
Kappestriden følger standardreglerne for smørrebrødskonkurrencer, og dommerne vil således give hver mad 0-10 point inden for de fire kategorier:

-Arrangement og helhedsindtryk (præsentation)
-Komposition og harmoni
-Smag
-Nyhedsværdi og kreativitet

Vinderen af konkurrencen bliver belønnet med et diplom og får desuden råderetten over vandrepokalen ’kartoffeltrofæet’ for det kommende år.
For gæsterne til ’Årets kartoffelmad’ vil der selv være rig lejlighed til at prøve kræfter med kunsten at kreere den perfekte kartoffelmad. Øens mange råvareproducenter forærer ingredienserne til et tag-selv- og gør det selv-bord, så Flinchs Hotel vil bugne af friske råvarer i de timer, konkurrencen finder sted. Det er både gratis at møde op såvel som at spise med.
Har man lyst til at snuse til øens andre, friske produkter vil der være rig mulighed for det i gårdhaven, hvor et udpluk af Samsøs mange råvareproducenter præsenterer sæsonspiser fra hyggelige, små boder.
Således er der stillet an til en festlig og fornøjelig dag på Flinchs Hotel med kartofler for hele familien, hvor den heldigste kartoffel kan se frem til at gå hjem med både diplom, kartoffeltrofæ og håneretten på lommen.

Årets Kartoffelmad løber af stablen på Flinchs Hotel 8/6/2013 k. 10.30-14.30
Præmieoverrækkelsen finder sted kl. 13.00


0 kommentarer: