Fastelavnsboller med vanilliecreme
Enhver blog med respekt for sig selv, bringer i disse dage opskrifter på fastelavnsbollen. Man kan så spørge sig selv, hvorfor jeg også finder det nødvendigt... Men det gør jeg af den simple grund, at jeg stadig bliver spurgt virkelig ofte, hvordan man laver cremen fra bunden. Det er så nemt at der ikke er nogen undskyldning for at lade være :-) Her får du opskrift og fremgangsmåde!
1 god vanilliestang
2 spsk maizena
3 æg
150 g sukker
6 dl vand
1 tsk salt
4 spsk honning
2 æg
1 1/2 dl creme fraiche
Ca. 1 kg hvedemel (måske mere eller mindre, føl dig frem!)
Bollerne er bedst samme dag som de er bagt :-)
Vanilliecreme/Lagkagecreme
Nok til 20-24 stkIngredienser
1/2 l fløde1 god vanilliestang
2 spsk maizena
3 æg
150 g sukker
Fremgangsmåde
Rør maizena ud med lidt af fløden. Skrab kornene ud af vanilliestangen og bland alle ingredienser (sørg for at si maizena blandingen i, så du ikke får klumper med). Tilføj vanilliestangen. Sæt det over middelvarme på blusset og rør godt indtil det tykner. Når det tykner brænder det nemt på! Når det har den rette konsistens tages der fra blusset mens der stadig røres. Fisk vanilliestangen op og kom cremen i kold skål, film (helt nede ved overfladen) og kom på køl indtil brug.Bolledej
Nok til 20-24 stkIngredienser
50 g gær6 dl vand
1 tsk salt
4 spsk honning
2 æg
1 1/2 dl creme fraiche
Ca. 1 kg hvedemel (måske mere eller mindre, føl dig frem!)
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt honning, æg og cremefraiche. Tilsæt lidt af melet og tilføj nu salt. Tilsæt mel lidt af gangen indtil du kan ælte dejen smidig og fin. Lad hæve 30 min. Fordel dejen i 20-24 portioner og rul med en kagerulle portionerne flade. Sæt en klat creme på midten, og saml dejen henover på midten, mens du sørger for at lukke dejen tæt. Vend bollen på hoved (med lukningen nedad, og sæt på en bageplade. Bag ved 200 grader indtil gyldne ca. 15 min.Bollerne er bedst samme dag som de er bagt :-)
Kommentarer