Cheesecake med havtornegelé - en lækker ostekage!
Hvis man har fulgt mig på Instagram, vil man vide at den lille og jeg har været på havtorne-jagt. Havtorn er i sæson nu, og står i al deres orange pragt langs strandkanter og bevoksning mange steder. Vi fandt dem på et besøg i det Nordjyske ved Rubjerg Knude Fyr. I Københavns-området kan de blandt andet findes på amager fælled, og ved et af mine favorit surf steder: Sydvestpynten.
Jeg har først for nyligt fundet ud af at bruge havtorn så dens komplekse, næsten tropiske smag kommer til sin ret. Her har jeg brugt den i en traditionel ostekage (cheesecake), hvor den med sin skarpe syrlighed (sødet en smule med sukker), giver super god kontrast til flødecremens fedme.
Jeg havde den lille til at hjælpe mig med at lave kagen, så den fik nok ikke helt det udseende som jeg gik efter, men som Camilla Plum siger, så er livet for kort til perfekte kager, når bare smagen er i orden :-)
200 g flødeost
125 g flormelis
Saft af en halv citron
4 blade husblas
300 g Digestive kiks
150 g smør
50 g mandler
2 dl vand
3/4 dl (rør)sukker
1 vaniliestang
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Jeg har først for nyligt fundet ud af at bruge havtorn så dens komplekse, næsten tropiske smag kommer til sin ret. Her har jeg brugt den i en traditionel ostekage (cheesecake), hvor den med sin skarpe syrlighed (sødet en smule med sukker), giver super god kontrast til flødecremens fedme.
Jeg havde den lille til at hjælpe mig med at lave kagen, så den fik nok ikke helt det udseende som jeg gik efter, men som Camilla Plum siger, så er livet for kort til perfekte kager, når bare smagen er i orden :-)
Cheesecake med havtornegelé
Ingredienser
Creme og bund
1/2 L piskefløde200 g flødeost
125 g flormelis
Saft af en halv citron
4 blade husblas
300 g Digestive kiks
150 g smør
50 g mandler
Gelé
2 dl havtorne puré2 dl vand
3/4 dl (rør)sukker
1 vaniliestang
4 blade husblas
Fremgangsmåde
Kommentarer