Sri Lankansk hvidløgskarry
Yes, I know... der har været ret meget Sri Lanka tema i mine sidste indlæg. Jeg LOVER at det snart er slut. Inden da skal i lige have denne opskrift med på vejen. Jeg har haft den her forkølelse der bare ikke vil gå væk et stykke tid, så nu må det hårde skyts på banen - hvidløg! Hvidløg indeholder et stof som er med til at forhindrer bakterier i at snakke sammen, således at de har sværere ved at formere sig (Quorom sensing hedder deres "snakke"-system). Det må være det der skal til for at drive denne forkølelse på porten.
Til denne opskrift bruges en speciel karryblanding, som kan bruges til alle slags grøntsager. Du får opskriften her:
Karry til grøntsager
Ingredienser
Hvidløgskarry
Ingredienser
3 hele hvidløg
1 løg
125 ml kokosmælk
100 ml vand
Karryblade fra 3 grene
1 tsk gurkemeje
1 tsk (med top) karryblanding til grøntsager (se længere oppe)
Chili efter smag
Salt
Lidt vindruekerneolie
Fremgangsmåde
Fordel hvidløgene i fed og fjern skallen. Snit løget og svits det i olien. Tilsæt herefter krydderier (inklusiv karryblade) og lade det stege med for at frigive smag. Tilsæt vand, kokosmælk og hvidløg og lad det småsimre under løg indtil hvidløgene er møre.
Smag til med salt. SPIS (med ris, eller hvis du er doven, med et godt stykke brød).
P.s
På forhånd undskyld til alle de kære journalister og blogger-kollegaer der skal sidde ved siden af mig til madsymposiet i morgen.
P.p.s
Husk at tjekke den fine kampagne for Island, hvor i inden længe kan vinde kulinariske oplevelser på Island. I kan se kampagnen her.
Karry til grøntsager
Ingredienser
110 g spidskommen frø
110 g koriander frø
110 g sennepsfrø
110 g sennepsfrø
110 g kardemomme kapsler
2 tsk gurkemeje
1 tsk bukkehorn frø
1 tsk kanel
ca. 40 karry blade (kan fås hos de fleste asiatiske købmænd)
Fremgangsmåde
Pulverisér krydderierne i en morter eller en blender og bland godt. Opbevares i en tætsluttende bøtte.
Fremgangsmåde
Pulverisér krydderierne i en morter eller en blender og bland godt. Opbevares i en tætsluttende bøtte.
Hvidløgskarry
Ingredienser
3 hele hvidløg
1 løg
125 ml kokosmælk
100 ml vand
Karryblade fra 3 grene
1 tsk gurkemeje
1 tsk (med top) karryblanding til grøntsager (se længere oppe)
Chili efter smag
Salt
Lidt vindruekerneolie
Fremgangsmåde
Fordel hvidløgene i fed og fjern skallen. Snit løget og svits det i olien. Tilsæt herefter krydderier (inklusiv karryblade) og lade det stege med for at frigive smag. Tilsæt vand, kokosmælk og hvidløg og lad det småsimre under løg indtil hvidløgene er møre.
Smag til med salt. SPIS (med ris, eller hvis du er doven, med et godt stykke brød).
P.s
På forhånd undskyld til alle de kære journalister og blogger-kollegaer der skal sidde ved siden af mig til madsymposiet i morgen.
P.p.s
Husk at tjekke den fine kampagne for Island, hvor i inden længe kan vinde kulinariske oplevelser på Island. I kan se kampagnen her.
Kommentarer
Har du haft billige krydderier med hjem i store pakker?
Håber du fik bugt med forkølelsen :-)
Mvh
Ulrik