1. februar 2012

Sri Lanka, part II

Her kommer endnu en lille update fra Sri Lanka. Denne uge har vi boet på et luksus resort i den nordlige del af vestkysten på Sri Lanka (Kalpityia), og desværre har dette hotel valgt at forsøge sig med en mere vestlig kogekunst (uden held). Derfor har der ikke været mange af det gode spiseoplevelser. Byen Kalpityia og dette hotel (Divyaa Lagoon resort), er dog perfekt for kitesurfere, og jeg spår at dette område om nogle år er det nye hotspot for turisme i Sri Lanka. Hotellet levede dog overhoved ikke op til forventningerne rent standard-mæssigt. De lovede dog at rette op på det indenfor kort tid (den private pool var beskidt, ingen friske juice mv.)

Et par gode spiseoplevelser har der dog været på vej herop. I Seeduwa spiste vi "Appa" (eller "Hoppers" på engelsk), og opskriften får i nederst. Det er en slags fermenteret pandekager (i mangel af et bedre ord), som er helt sprøde i den øverste del, og bløde og lækre nederst. De spises typisk med en karry af en eller anden art, og gerne til morgenmad hernede.
På en vejside café fik vi lækre rolls og dejlig frisklavet ananasjuice, mmmh...!

Hoppers ("appa") øverst. De blev spist med en rejekarry (nederst)
Vi stoppede ved en vejside restaurant på vej til Kalpityia. Fik lækre "rolls", og frisk ananasjuice
Spicy roll med æg

Papayatræ i min mormors have
Den kære gamle oldemomse (87 år), der insisterer på at lave mad over bål på trods af at hun har et spritnyt køkken inde i huset....

Hoppers ("appa")

Ingredienser
225 g rismel (kan fås hos de fleste asiatiske købmænd)
Ca. 125 ml kokosmælk
10 g gær
Lidt lunken vand (til at opløse gæren i)
Salt

Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet og tilsæt halvdelen af kokosmælken. Rør rismelen i. Dæk dejen til og stil den ved stuetemperatur mindst 6 timer (eller natten over).
Tilsæt derefter kokosmælk indtil konsistensen er som en pandekagedej. Smag til med salt. Varm en wokpande op, og smør den godt med olie. Tilsæt en del af dejen og sørg for at få den godt op ad siderne for at få de sprøde kanter. SPIS!

Som sagt spises de oftest med en karry af en eller anden art, men kan også spises med marmelade eller bare smør. Jeg følger op med forskellige karryretter senere :-)

0 kommentarer: