25. februar 2012

Restaurant Paustian - Copenhagen Dining Week 2012 Winter

Selvom det i dag er præcis en uge og én dag siden jeg var på Paustian i forbindelse med Copenhagen Dining Week, synes jeg det har fortjent lidt omtale. Jeg havde sat seks venner stævne. "Desværre" var vi lidt tidlig på den, så jeg startede aftenen med min ynglingscocktail, caipirinha, på The Ocean Club som ligger lige overfor Paustian (that is, på TOM mave) hvilket resulterede i, at jeg allerede var fuld ved middagens begyndelse (!) Dette bliver af selv samme grund ikke en grundig gennemgang af menu og vin, men blot et hurtigt resumé af maden, samt stemning og service :-)
Da vi ankom blev vi hurtigt vist hen til vores bord i det hyggelige lokale. Det var Bo Jacobsen, himself der viste os på plads og sørgede for at tage imod vinbestillingerne. God stil. Vores spumante kom prompte herefter og blev serveret med rund hånd.

Første ret var en salat af bagt torsk med stenbidderrogn, æg, kapers, dild og smørristet brød.


Retten var virkelig lækker, og især kapersene gik virkelig godt sammen med stenbidderrognen, og hævede retten op på et højere niveau. Det smørristede brød var i øvrigt så tungt (bogstaveligt talt) at man skulle tro de havde vædet det i smeltet smør inden ristningen. Lige noget for mig! Til forretten fik vi en Riesling Feinherb Schloss Vollrads (2010).

Hovedretten var braiseret kalv med mild sennepscremesauce, braiseret savojkål, urter og kartoffelcroquette.


Igen en dejlig, relativ simpel ret, som havde den helt rigtig kombination af elementer på tallerkenen. Kalven var braiseret til perfektion. Jeg er ellers normalt ikke så vild med netop kalvekød, men dette var super lækkert, smørblødt og mørt. Kålen tilførte en let bitterhed der gik super godt med resten af retten.
Hertil fik vi et glas af Beaune Marc Morey (2008).

Desserten var en bagt æblekage med vanilieparfait og æblesirup.
Hertil et glas Pommeau de Normandie der simpelthen bare var alt for stærk til mig (jeg ved hvornår jeg har fået nok ;-)


Dejlig, simpel dessert der var udført til perfektion og derfor bare smagte himmelsk! Generelt for aftenen var at Bo Jacobsen introducerede hver enkelt ret, serverede og ryddede af sammen med de andre tjenere Det kan man da kalde nede på jorden service! Alle tjenere var ikke bare super professionelle, men slækkede ikke det mindste på servicen på trods af, at vi alle i restauranten blot havde givet 200 kr for vores menu. Det er sådan det bør være (men ikke altid er).

Efter maden fik vi kaffe og småkager, og kaffen kom i en lind strøm efterhånden som koppen blev tømt, indtil vi alle tilsidst var ved at sprænge. Det var en rigtig dejlig aften, og jeg må sige, at konceptet med Copenhagen Dining Week bestemt virker for Paustian, for jeg kommer helt sikkert tilbage!

Husk i øvrigt at tjekke kampagnen for Island herunder. Der vil snart være fokus på gastronomien i landet og kulinariske gevinster på højkant!


2 kommentarer:

Kristina Marckmann sagde ...

Hej,
Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://kristina-kitchen.blogspot.com/2012/02/liebster-blog.html God Søndag

Kristina

foodMAD sagde ...

Tusind tak Kristina! Det betyder virkelig meget! Jeg vil straks selv gå i gang med at finde 5 jeg kan nominere :-)