23. december 2011

Cremet scramble eggs

Jeg, og mange andre er sikkert vokset op med de velkendte tørre scrambled eggs, som ses på de fleste brunch buffeter rundt omkring i landet. Dengang vidste jeg ikke bedre, men det ved jeg nu! Og hvilken bedre (jule)morgen end at starte med en god omgang cremet scrambled eggs på ristet rugbrød?


Gordon Ramsay har lavet en fin lille sekvens om hvordan man gør, og den kan du se HER. Ellers kan du læse med nedenfor.

Cremet scrambled eggs

Ingredienser
Æg
Smør
Fløde eller Creme fraiche
Purløg
Salt

Fine gårdæg, fra høns der har gået frit og hygget sig. De grønne er fra en anden race end de andre.


Fremgangsmåde
Slå æggene ud i en pande, og læg en god klat smør ved ("Riiiigeligt med smør", som jo efterhånden er blevet en catch phrase herhjemme).


Skru blusset op på medium til høj varme, og rør. Når æggene begynder at sætte sig, begynder du at røre. Det er vigtigt at du rører HELE tiden, lidt ligesom når du laver en bearnaise. Æggene skal helst ikke sætte sig for meget. Hvis du synes det går for hurtigt, så tag gryden af blusset og rør i massen uden varme. Når du har styr på æggene igen, sætter du den tilbage på blusset. Når du synes æggene er ved at blive lidt tykkere og cremet tilsætter du salt. Rør lidt mere og tilsæt nu lidt fløde eller creme fraiche (ikke noget med 9%... Den er simpelthen for vandet!). Rør indtil en passende konsistens (hvis du synes den blev lidt for tyk og tør, tilsætter du bare lidt mere fløde/creme fraiche og rører igen.) Tag gryden af varmen, og hak purløgen fint. Rør rundt. Op på ristet rugbrød.

SPIS!



Me, and probably a lot of other people, have been brought up with the ordinary, dry scramble eggs that you get in most brunch buffets here and there. In those days, I didn´t know any better, and ate them happily. But now I know. Once you have tried these, you will never go back to the dried-out eggs. Gordon Ramsay have an excellent YouTube sequence on how to do, and you can see it HERE. Otherwise I will take you through it below.

Creamy scrambled eggs

Ingredients
Eggs
Butter
Cream or Creme fraiche
Chives
Salt

Method
Knock out the eggs into a pot, and put in a generous amount of butter. Turn on the stive on medium to high heat. Once the eggs slowly begins to settle in the bottom, you start stirring. Like when making a bearnaise sauce it is important that you stir all the time, as this will make the eggs super creamy. If you think it is going to fast, just pull out the pot from the heat, and stir. Once you have control again, put it back on the heat. When you think the eggs are creaming up, add your salt. Stir a little again, and then add cream or creme fraiche. Stir until it reaches your preferred thickness. If it gets too thick just add a little more cream or creme fraiche, and stir again. Chop your chives finely. Add. Now EAT (here on toasted rye bread).

0 kommentarer: