Sri Lanka, part I
Så er ferien her endelig, og efter en lang flyvetur, var det
fantastisk at blive mødt af den velkendte duft af krydderier og eksotiske
blomster blandet med bilos og den konstante kimen med hornet fra biler og
tuk-tuk´er.
Dette er blot en stemningsrapport herfra, og således har
dagen i dag budt på en tur med tuk-tuk (med livet som indsats), leg på
stranden, dejlige kæmpe rejer, ris og karry og skønne, skønne juicer!
Med en tuk-tuk |
På stranden |
Juice med vandmelon |
Juice med ananas |
"Rice and curry" |
Pappadums - chips lavet på kikærtemel |
Lækre kæmpe rejer, der smager som en mellemting mellem jomfruhummerhaler og tigerrejer.... Mmmh! |
Der bliver tørret fisk i sandet på stranden.... Jeg er ikke helt sikker på om der er noget der hedder levnedsmiddelkontrol hernede :-) |
Meeen i bliver ikke helt snydt for en opskrift! Her får i
opskriften på den karrypulver som man bruger i karryretter med kød her i Sri
Lanka.
Karry til kød
Ingredienser
110 g spidskommen frø
110g koriander frø
110 g sorte peberkorn
110 g kardemomme kapsler
110 g tørrede chilier
1 tsk bukkehorn frø
1 tsk kanel pulver
ca. 40 karry blade (kan fås hos de fleste asiatiske købmænd)
Fremgangsmåde
Rist alle ingredienser på en tør pande ved medium varme. Rør
kontinuerligt indtil der frigives en dejlig aroma fra krydderierne. Pas på at
de ikke får for meget! Pulverisér krydderierne i en kaffekværn, eller i en blender. Karrypulveret kan holde sig en måneds tid i en lufttæt beholder.
OBS! Den mister sin aroma hvis den får for meget lys og varme.
OBS! Den mister sin aroma hvis den får for meget lys og varme.
Nu er du klar til at lave en super lækker karryret! Jeg
LOVER at følge op med en opskrift når jeg er hjemme igen :-)
ENJOY!
Kommentarer