28. november 2012

Dette indlæg er ikke madrelateret - eller det vil sige, det bestemmer du faktisk lidt selv...

Jeg er bagud med at få lavet en pakkekalender til min datter. Og jeg tænker at jeg ikke er den eneste. Derfor har jeg samlet en række idéer der kan gøre det lidt nemmere, men stadig super fint. Og det behøves ikke kun være til børn. Det kunne sagtens være en veninde, der trænger til et stykke lækkert fyldt chokolade hver dag i december... Eller måske karameller, lakridser, ja kun din fantasi sætter grænser!Jeg elsker den her blog og her fandt jeg denne super søde robot advents kalender, lige til at printe ud og samle.

Samme sted fandt jeg denne skønne kalender, som du kan customize helt som du selv ønsker og derefter fylde med lækkerier:
Til de lidt mere minimalistisk anlagte er der denne:Jeg er helt vild med det stringente look, og de små sedler med løfter om udflugter og andet :-) Den fandt jeg her!

Billede fra http://www.mrprintables.com/
Denne lille landsby er både dekorativ og funktionel. Den kan printes fra denne side.

Den super nemme, men samtidig super søde udgave af en pakkekalender, må være denne lavet af papir krus. Udfordringen er at gøre dig gode venner med din lokale kaffebar, så du kan få lov til at købe nok krus.

Kaffekop kalender:

Billede fra http://www.juliahoersch.de/
Den fandt jeg her!

Du kan også se den dansk/svenske blogger 'Frk. Kræsen's the julekalender her.

Jeg håber at du lige som jeg selv, har fundet lidt inspiration. Og det er ikke for at stresse dig, men d. 1. Dec er liiiige rundt om hjørnet ;-)

26. november 2012

Som nævnt i forrige indlæg, stod sidste uge blandt andet i whiskyens tegn, da jeg var inviteret til event på 'The Union' i anledningen af lanceringen af Ballentines Christmas Reserve. Jeg har egentlig aldrig rigtig været den store whisky drikker, og er nok mere til cognac når det kommer til stykket, men jeg synes det var virkelig spændende at lære noget mere om whisky - tilblivelsen, egenskaberne og muligheder for anvendelse, og alt dette fik jeg mulighed for ved dette event!

Nederst får du opskriften på ynglingscocktailen: en 'Pinky'!

Jeg, og en masse andre bloggere mødtes en kedelig tirsdag aften på 'The Union' i Store Strandstræde, og der blev vi, som det første, mødt af en hel række skønne cocktails!

Det var super hyggeligt at mødes med nogen af de andre bloggere ude i den virkelig verden, og Ballentines havde sat et fantastisk event op. Vi blev delt op i to hold, og mit hold startede bag baren, hvor vi fik mulighed for at teste vores egenskaber som bartendere under kyndig vejledning af Geoffrey, chefbartender på The Union.

Det blev blandt andet til denne cocktail med mandarin, og Ballentines Christmas Reserve (selvfølgelig). En virkelig lækker cocktail, som også ville gå en varm sommerdag. Du kan se hvordan den laves i videoen nedenfor:Da vi havde fået tips og tricks af Geoffrey, var det tid til whiskey smagningen. Vi hørte først lidt om hvordan whiskyen blev destilleret, og siden smagte vi på sagerne. Virkelig spændende!Til slut var der mingling og kanapeer, alle tilberedt med whisky. Jeg fik mig blandt andet en skøn snak om gode lamme- og oksekødspushere på sjælland, med Piskeriset. Du kan læse hendes indslag om aftenen her.En af de coctails som Geoffrey miksede til os, var som sagt en Pinky. I denne lille pdf, kan du se hvordan du selv kan lave den.

5BF9B7B9-F83B-4372-8FD9-532EA376CA6F
23. november 2012

I denne uge var jeg blandt andet inviteret til whisky smagning i anledningen af Ballentines Christmas Reserve, en whisky komponeret specielt med henblik på den forestående juletid. Meget mere om det inden længe, og opskriften på en af de mange lækre drinks vi fik serveret ( med karamel og peber- infuseret whisky, mmmhhh! )

Efter smagningen og et dusin cocktails senere, besluttede jeg mig for at det var kæreste-hygge-tid, og vi indfandt os derfor på det nyeste skud på stammen fra Oubæk, Pluto i Borgergade. Pluto åbnede i Oktober i år, og på menuen er der ikke bøf bearnaise (som Oubæk er kendt og berygtet for). Menuen er sammensat a la små tapas retter - lige efter mit humør, så der er mulighed for at smage en masse forskellige ting uden at blive alt for mæt. Stilen i restauranten var forfinet bistro, på den gode måde, og maden klassisk fransk/spansk med et twist.

På trods af, at jeg til whisky-smagningen havde fået en del kanapéer, så var jeg stadig små sulten. Som første ret bestilte kæresten solæg (han er sønderjyde) og jeg østers. Jeg nåede at slubre østersen i mig, inden jeg fik taget et billede, men jeg nåede at fange et af solæggene...Men smuk var skallen.... :-)

Betjeningen var lettere forfjamset under hele måltidet, men kæresten påpegede, at det muligvis kunne være fordi jeg konstant tog billeder med mit store kamera, og han derfor følte sig revideret... Hvor om alt er, så fik jeg næsten helt ondt af ham, da han havde glemt min crouton med andelever og hjerte :-) Han undskyldte mange gange, og ind kom retten meget kort tid efter. Og det var generelt for aftenen - betjeningen var årvågen, og serveringerne prompte. Det eneste man måske kunne sætte en finger på, var manglen på viden om retterne. Således mente han at der kun var grøn chili i olien til blæksprutte retten, på trods af tydelige (lækre) spor af fennikel... Men lad nu det ligge :-)
Kæresten bestilte crouton med lun rillette, og jeg som sagt med andelever og hjerte. Ind kom lækker ristet brød med fyldig, cremet lever og hjerte i småstykker. Kæresten var også mere eller mindre i ekstase over rilleten. På billedet ligner det en simpel leverpostejsmad, så det vil jeg skåne jer for!

Næste ret var den omtalte blæksprutte.

Jeg ELSKER blæksprutte når det er tilberedt ordentligt, og det var den her! Den var mør og lækker og chilierne gjorde det godt, med et hint af fennikel i olien. En ret som jeg godt kunne finde på at prøve derhjemme. For mig, var dette måltidets kronjuvel.

Herefter kom en salat med røget and, foie gras, kråser og frisse salat. Frisk og forførende, med en god balance mellem det bitre og det fede.

Herefter stod den på brisler med løg og løgpuré. Puréen var cremet og let karamelliseret, sød og forførende, og gjorde sig godt til brislerne. Også en rigtig dejlig ret.

Kæresten fik et glas siciliansk vin til, og jeg bare vand (jeg var allerede halv-snalret ;-) og måltidet beløb sig i alt på sølle 499 kr.

Pluto er helt sikkert et sted som jeg gerne kommer igen, også bare på en tirsdag aften når der skal skal hygges igennem.

Har du fået lyst til at besøge stedet så finder du det på nedenstående adresse.

Pluto

Borgergade 16

1300 København K

Hvis dette indlæg ser en smule underlig ud i formatteringen, så er det fordi jeg for første gang blogger fra min Ipad via app' en "Blogsy"... Og den har jeg tydeligvis ikke helt styr på endnu :-)

Rigtig god weekend til jer alle!16. november 2012Julen nærmer sig med alt for hastige skridt, og dermed også højsæsonen for brugen af ekstra god chokolade. Desværre er god chokolade stadig rigtig dyrt her i Danmark (det ændrer sig forhåbentligt når fedt- og sukkerafgifterne fjernes), så derfor har jeg længe søgt efter en billigere mulighed. Jeg kan ikke gå på kompromis med kvaliteten, og Valrhona er altså bare min "all time favorite"!

Jeg har fundet denne tyske hjemmeside, der sælger 3 kg poser med Valrhona pastiller til ca. 300 kr under prisen herhjemme! Det synes jeg er en besparelse der er værd at tage med.

Porto koster ca. 70 kr, men er gratis hvis du køber for over 150 Euro (ca. 1100 kr).

Du kan finde hjemmesiden her!

13. november 2012

Okay, indrømmet! Det er ikke blevet til så meget skriveri herinde på det sidste. Det er der et par simple forklaringer på.
1) Det er mørkt når jeg laver mad (både morgen og aften - deprimerende!) Og dermed er alle mine billeder af meget ringe kvalitet (til et godt billede, har jeg brug for dagslys...)
2) Jeg har fået nyt job, og med et nyt job, følger nye forpligtigelser = mindre tid til at tænke på mad (og lave den.)

Ikke desto mindre, har jeg denne gang her gjort en undtagelse, og publicerer nogen af de dårlige billeder som vedhæng til denne opskrift. Håber i bærer over med mig ;-)

Jeg havde et helt bundt grønkål liggende, og besluttede mig for at eksperimentere lidt med den. Resultatet blev disse dansk-italienske kødboller:


 

Kødboller med grønkål, timian og portobello svampe

Ingredienser 

500 g hakket kalve og svinekød
3 store blade grønkål
2 skalotteløg
2 portobello svampe
1 hvidløg
Et lille bundt frisk timian
1 æg
Lidt mel
Salt og peber


 

Fremgangsmåde 

Skær stokken fra grønkålen og hæld over med kogende vand i en skål. Lad stå et par minutter før det drænes og hakkes fint. Hak løg, timian, svampe og hvidløg fint. Bland alle ingredienser i en skål, og justér fugtigheden med mel (brug hænderne til at ælte det godt sammen). Farsen vil føles mere klistret end en frikadelle fars, men den skal nok hænge sammen :-) Varm en pande med rigelig olivenolie. Form kødboller af farsen med den håndflade og en ske, og steg dem til gyldne i olivenolie. Lav evt en test for at justere salt og peber indhold.
Jeg serverede bollerne i en simpel tomatsauce med pasta til (italiano style :-).

 

Simpel tomatsauce

Ingredienser

1 ds hakket tomat
250 ml grøntsagsfond
1 fed hvidløg
Salt, peber og sukker

Fremgangsmåde 

Hak hvidløg og sauter i olivenolie til gennemsigtige. Bland med tomat og fond (se opskriften på min grøntsagsfond her), og kog ind til ønskede konsistens. Smag til med salt, peber og sukker.

Bon appetit!

2. november 2012

Hvorfor "Findeopskrifter.dk" ikke er et klik værdig!

4 kommentarer
Den sidste tid, har debatten raset i vores (madbloggernes) private forum, "Madbloggernes himmel". Debatten drejer sig om parasit-sitet "findeopskrifter.dk", og hvordan vi kan stoppe deres snyltende, men særdeles lukrative forretning.Har du lagt mærke til sitet? Det har du formodentlig hvis du bare én gang har brugt google til at søge på en opskrift. Men ved du også, at "findeopskrifter.dk" har "lånt" alt deres indhold? Og det uden at spørge... Nogle vil måske kalde det "at stjæle"... Men jeg tror på det gode i andre mennesker, og vælger at tro at det er en fejl. Således fandt jeg selv adskillige af mine egne opskrifter derinde, på trods af at jeg IKKE havde meldt mig til. Synes du det er fair? Det synes JEG ikke. Og det synes resten af den danske madblogger scene heller ikke. Specielt når man tænker på, at findeopskrifter tjener rigtig, rigtig mange penge på deres site (uden at betale os for vores arbejde.)

Problemet er, at findeopskrifter.dk, har fået en ranking på google, der ofte er højere end den blog hvor opskriften oprindeligt stammer fra. Dermed tjener findeopskrifter.dk på DIT klik, og madbloggeren, der ofte har brugt dage, og masser af penge på ingredienser i udviklingen af denne opskrift, får NUL og NIKS!

Så gør denne blog, og alle de andre danske madblogs en tjeneste... Ja, altså hvis du synes madbloggene har en berettigelse:  Lad være med at trykke på findeopskrifter.dk når du støder på dem i google! Sammen kan vi rent faktisk gøre en forskel mod parasit-sites som denne.


Nedenfor kan du finde links til andre madblogs, der beskriver samme emne:

Klidmoster: http://klidmoster.dk/2012/10/findeopskrifterdk-bloglands.html:
Grydeskeen: Findeopskrifter.dk – Millionomsætning på bloggeres indhold uden at lave noget selv
Madbevægelsen: http://madbevaegelsen.dk/findeopskrifter
Det Lyseblå Køkken: Findeopskrifter.dk – En parasit, der bør udryddes!
Kristinas Køkken: Findeopskrifter – nej tak
Madbevægelsen: Findeopskrifter.dk: Kunsten at fodre hunden med dens egen hale & tjene penge på det samtidig
Bergholts Opskrifter: Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes
GASTROmad: Det er mine Indlæg – Findeopskrifter
Heidis Verden: Hvorfor du som blogger bør sige nej til at være med på Findeopskrifter!
Det Lille Køkken: Hov, hov – det er min blog!
Rigeligtsmør.dk: Findeopskrifter.dk udnytter danske madbloggere
Spisekammeret: Findeopskrifter.dk – et stærkt vanedannende stof
Ugens 7 Dage: Nallerne væk Findeopskrifter!
Mund-fuld: http://mund-fuld.blogspot.dk/2012/10/vi-skal-drukne-et-website-folkens.html
Madarkitekterne: http://www.madarkitekterne.dk/findeopskrifter-dk-en-lover-bliver-hater/