29. maj 2012

De sidste mange dages fantastiske vejr, har givet anledning til at drikke en del cocktails. Således kom jeg også denne uge en tur forbi Tivolihotellet, og Sticks & Sushi som ligger i toppen. Jeg ELSKER det sted, især om sommeren, hvor deres store tagterasse er et kæmpe hit. Normalt er der temmelig crowdet, men der var en stor privatfest i restauranten denne dag, så vi havde nærmest det hele for os selv.
Stedet har en urban feel over det, som man ikke får mange andre steder i byen. Måske egentlig mest fordi der er en del turister ;-) Det er det perfekte sted at tage din kæreste med, til en lille hyggelig stund i tusmørkets skær.
 
Tagterassen da vi kom
Tagterassen ved solnedgang
Fine rustikke borde
Udsigt til solnedgangen
Udsigten efter solnedgang
Vi bestilte hver især en Yuzu Zoo og en Yuzu Lemonade:


Yuzu Zoo
Yuzu Lemonade

   

Drinksene var fantastiske, ligeså var selskabet, og vejret. Tivolihotellet, og tagterassen er et af de steder i København, hvor jeg bliver ved med at vende tilbage. Hvis du også har fået lyst til at besøge stedet kan du finde det på adressen:

Tivolihotellet/Sticks & Sushi
Arni Magnussons Gade 2
1577 København V

25. maj 2012

I går var endnu en fantastisk sol-dag, og på dem har man bare lyst til at nyde vejret og noget lækkert mad, uden at skulle stå gemt i køkkenets skygge i flere timer. Jeg mødtes med en veninde til en gåtur i Frederiksberg have, og vi endte efter en latte, noget is og lidt andet med at spise middag på den gamle Karrierebar i Kødbyen, der nu har lagt an til at lave mad i kombination med diverse udstillinger. Vi fandt et bord i solen udenfor, og dét var lækkert! Solen bragede, musikken spillede og der var god stemning.

Vi startede med brød bagt i muffinsforme. En sød lille finesse, der fik os til at tro at vi skulle starte med chokolademuffins og smør! Brødet havde dog også noter af både chokolade og lakrids - rigtig lækkert.


Jeg valgte anden til hovedret. Den kom med bagte rabarber og wasabi. Dertil nye kartofler med smør. Min veninde valgte en crebinet med morkler og pesto. Vi valgte begge at tage en cocktail til maden, fordi udvalget var super stort og meget interessant. Min cocktail "tea & sorrel" indeholdt grøn the og agurk infuseret gin, havesyre sirup, citron, maraschino og æggehvide. Min venindes husker jeg ikke helt hvad var :-)

"Tea & Sorrel"


En glad foodMAD med sin cocktail


Min and var lidt sej, og retten manglede generelt noget sødme, som nemt kunne være tilført rabarberne. Min veninde var meget begejstret for sin crebinet, der var stegt til perfektion. Min cocktail var virkelig interessant og forfriskende, omend den nok ikke gik så godt til maden :-)

En hovedret koster 185 kr og en cocktail 95 kr, hvilket jeg synes er en anelse for dyrt i forhold til hvad man ellers kan få af lækker mad rundt omkring i byen. Men på den anden side, så er råvare-priserne jo heller ikke billige i dagens Danmark. Jeg er nu ikke helt sikker på, om jeg kommer tilbage for at spise, men jeg er HELT sikker på at jeg kommer tilbage for at smage nogle flere af de mange forskellige cocktails.

Har du selv fået lyst til at besøge stedet kan du læse mere her.


Adressen er:

Karriere
Flæsketorvet 57
1711 København

24. maj 2012

Steffens super nemme grill-marinade

2 kommentarer
I går var vi på besøg hos dejlige venner. Det er den slags venner, der faktisk mere er en slags familie. Og som altid bød de på rigelig med mad og vin. Steffen diskede op med en fantastisk grill-marinade. Jeg er ikke selv den store grillmester, så jeg er ikke god til barbecue-marinader, men denne tror jeg dog nok jeg kan overkomme. "Desværre" laver Steffen også mad på den måde som jeg oftest selv laver den: UDEN mål :-)


Steffens super nemme grill-marinade

Ingredienser
Ketchup
HP-sauce
Brun farin
Whiskey eller cognac

Fremgangsmåde
Bland lidt af det hele :-) Marinér dit kød, helst henover natten. Hvis ikke du har tid til at marinere så længe, kan du sørge for at smøre det på kødet kontinuerligt, i mens det ligger på grillen.


Rigtig god grill-sæson!

21. maj 2012

Quesadilla med krabbe og emmenthaler

0 kommentarer
Meget kort indlæg på vej. Så er i advaret! Jeg vil hellere ud og nyde solen, end at sidde og skrive i dag ;-) Synes dog blot at i lige skal have denne her med på vejen. Jeg havde en rest krabbeklør tilbage fra vores krabbegilde igår ( de blev spist med godt brød og MASSER af mayo, mmmh!), og hvor tit sker det lige??! Nå, men jeg havde brug for noget hurtigt men godt. Jeg havde fuldkornstortillas hjemme ( købt denne gang) og emmenthaler. Emmenthaler blev revet ud over en tortilla der blev varmet på panden. Krabbekød ( kogt dagen før ) blev fordelt ovenpå, endnu et lag emmenthaler og endnu en tortilla. Vend quesadillaen når den endnu side er let brun, og giv den samme tur på den anden side. Et voila!
Og se så at komme ud og nyde solen :-)

20. maj 2012

Krydrede kikærter (Kadala)

0 kommentarer
Denne snack er et af mine tidligste minder fra Sri Lanka. Den konstante og enerverende lyd af båthorn, stanken af benzin og bilos, varmen og den krydrede smag af disse kikærter. Da jeg var mindre og rejste med mine forældre i Sri Lanka, holdte vi ofte ind ved vejside-boder for at købe snacks og udskårne ananas. Disse kikærter var min favorit. De hedder Kadala på Sri Lankansk. Nogle gange var de så hårde, at man bogstaveligt talt nemt kunne knække en tand eller to på dem, andre gange bløde og krydret (som dem jeg har lavet her). Jeg har aldrig helt fundet ud af om det var forskellige varianter af snacken, eller bare et tilfælde at nogle er/var hårde og andre bløde. De er rigtig nemme og lave, og sundere end det meste andet man kan snacke af.


Krydrede kikærter (Kadala)

Ingredienser
Kikærter
Chili
Havsalt


Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød natten over i koldt vand. Hæld vandet fra og hæld kikærterne i en gryde. Fyld med vand, og kog kikærterne møre.
Varm en tør pande over medium til høj varme. Rist kikærterne let af, for at lade noget af væden fordampe. Tilsæt chili og havsalt og rist yderligere et par minutter i mens du ryster panden kontinuerligt, så krydderierne fordeler sig.

SPIS!

19. maj 2012

Røræg med vanillie

0 kommentarer
Ja, det lyder lidt underligt, men det smagte forbløffende godt! Fra jordbær/rabarber triflien i går havde jeg en rest vanillieflødeskum tilbage, og derfor blev den tænkt ind i morgenmaden. Den lille havde bestilt scrambled eggs (som det hedder herhjemme, røræg på almindelig dansk ;-) og jeg forsøgte mig derfor med at putte en klat heri. Jeg har før beskrevet hvordan jeg laver scrambled eggs her.

 
Vi spiste røræggene med ristet rugbrød og lidt æbler. Den smagte vidunderligt - lidt ligesom en dessert uden sukker (jeg fik formodentlig dessert-associationer fordi vanillien ikke er særlig meget brugt i det salte køkken her i huset). Det er bestemt ikke sidste gang vi laver den!

Rigtig god solskinsweekend!

18. maj 2012

Findes der noget mere skønt en smagen af jordbær og rabarber i syndig kombination? 
Jeg havde lidt jordbær tilbage, der så småt var begyndt at blive bløde i det. Derfor blev de og de resterende rabarber hjemtaget fra mine forældres baghave omdannet til en grød. (Jeg tog ikke nogen mål, men hældte en sjat vanilliesukker og vand ved, og lod det koge mørt.) Sådan en grød er dejlig som den er - lun og med fløde, men kan også anvendes i diverse desserter kold. Og det var netop det jeg gjorde med den lille slat der var tilbage. Jeg havde en af mine mange sukker-cravings, og havde alt jeg behøvede for at lave en trifli... på nær makroner. Jeg kunne selvfølgelig have bagt nogen, men besluttede at det var langt hurtigere, og mindst lige så lækkert at honningriste nogle mandler som det sprøde element.


 Jordbær/Rabarber trifli med vanillieskum og honning

Ingredienser
Fløde
Vanilliestang
Rabarber
Jordbær
Rørsukker/Vanillesukker
Mandler
Honning


Fremgangsmåde
Rens rabarber og jordbær og kog dem møre med vanillesukker og lidt vand. (Jeg laver min egen vanilliesukker ved at komme brugte vanilliestænger ned i et glas med rørsukker.)


Pisk fløden. Flæk vanilliestangen og kom kornene ned i fløden. Varm panden, og rist mandlerne let (mine fik en anelse for meget som i kan se :-).


Kom honning ved, og sørg for at dække alle mandlerne med den. Tag straks fra varmen. Hak mandlerne groft. Anret triflien, ved at arrangerer lag af mandler, grød og fløde skiftevis.
 


10. maj 2012

Mega nem müsli!

2 kommentarer
Hvis du ikke allerede laver din egen müsli, så er det på høje tid at komme i gang. Det er som overskriften antyder MEGA nemt. I morges havde jeg ikke rigtig noget lækkert til morgenmad, men mit viktualieskab er altid fyldt med en masse der kan bruges til at lave noget sådan. Således havde jeg også alle ingredienser til at lave denne lille müsli som topping på min A38. Husk at du kan bruge lige det du lyster, så hvis der skal ristet rugbrød i müslien, så gør du bare det (det smager i øvrigt også super godt!)


Jeg brugte:

Mega nem müsli

Ingredienser
Havregryn
Korn/kerner (jeg brugte solsikkefrø, græskarkerner og hørfrø)
Rosiner
Honning
Nødder (jeg brugte mandler)


Fremgangsmåde
Rist havregryn, kerner og nødder på en varm tør pande (ikke hørfrø - de springer for livet når de bliver varme ;-)
Før honning
Efter honning
Tilsæt tilpas med honning til at binde hele molevitten sammen. Lad det køle lidt af, og derefter SPIS!
5. maj 2012

Ved første øjekast ligner disse søde syndigheder noget jeg har hevet ind ude fra drivhuset. Men det er det ikke! Det er vidunderlige chokoladepotter med kastaniepuré og og et lille skvæt kahlua. Jeg fandt for lang tid siden opskriften i et nummer af Mad & Venner (Nov. 2009, nr. 53),  men har siden forgæves ledt efter kastaniepuré. I sidste uge faldt jeg så, tilfældigvis over selv samme, i Specialkøbmanden (i Tivoli af alle steder!) Derfor måtte opskriften jo straks afprøves. Den blev modificeret en smule i og med at den originale indeholdt mørk rom og ikke Kahlua. Den svage kaffesmag går rigtig godt med chokoladen og kastanien. Næste gang tror jeg nu nok jeg tilføre lidt mere kastaniepuré, da smagen var meget diskret i denne opskrift. Konsistensen var fuldstændig vidunderlig - cremet og blød!Potter med chokolade og kastaniepuré
6 stk

Ingredienser
175 g god mørk chokolade
1 1/4 dl piskefløde
1 1/4 dl jersey letmælk eller sødmælk
1 æg
250 g kastaniepuré
2 tsk Kahlua
Lidt mørk chokolade til pynt
6 myntekviste til pynt

Ynglingsmælken
Kastaniepuré

Fremgangsmåde
Blend chokoladen i din foodprocesser. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet i en gryde.(Jeg brugte Jersey letmælk, den smager næsten som sødmælk - brug sødmælk hvis du ikke kan finde denne.) Hæld mælk og fløde over chokoladen i foodprocesseren og lad det stå 30 sek. Blend herefter i 30 sek. Tilsæt æg og blend yderligere 30 sek. Tilsæt kastaniepuré og Kahlua og blend til en ensartet masse. Dæk urtepotternes bund af med folie. Fordel massen heri, og stil på køl. Når massen er stivnet, hakkes lidt mørk chokolade fint. "Plant" en myntekvist i hver urtepotte, og fordel den hakkede chokolade udenom som "jord".


 Et voila... En lille minihave! ENJOY!