22. marts 2012

Jeg har en fantastisk veninde som lige er fyldt 40 år, og i den anledning havde hun inviteret på dejlig mad og vin på restaurant/bistro eller "gastronomisk værtshus",  Marv & Ben. Og hvilken timing! Ugen efter at selvsamme sted havde modtaget anmærkningen "Bib Gourmand" af Michelin-guiden!
Stedet er meget sparsommeligt dekoreret, formodentlig for at gøre det så uprætentiøst som muligt. Således var der hverken dug på bordene, eller andet end en varm bordeaux farve på væggene. Og porcelænsfigurer som jeg husker dem fra mine bedsteforældre prydede vindueskarmene.

(Jeg vil på forhånd gerne undskylde for de elendige billeder der er taget med min gamle Iphone 3GS)Men tag ikke fejl - stilen virker! Fra vi kom ind, følte vi os tilpas, og var formodentlig det mest højtrøstede og grinende selskab denne aften.

Vi startede aftenen med to forskellige snacks: En puré af gule ærter med sprøde knækbrød, og smørstegte rugbrødsstænger med røget marv og persillemayo.
 
 
Puréen var lækker og cremet og med en snert af spidskommen - essentielt en humus på gule ærter, men virkelig lækker og noget jeg selv vil forsøge mig med herhjemme. Også rugbrødsstængerne var rigtig lækre appetizers.

Til forret fik vi en blomkålssuppe med smørstegte blomkålshoveder, brunet smør, kørvel og persille.


Også blomkålssuppen var vidunderlig. Cremet og med den helt rette mængde syre til at balancere det fede. Den brunede smørs lette nøddesmag passede rigtig godt til retten, og blomkålshovederne sørgede for noget tekstur. En suppe jeg gerne kommer tilbage for at nyde!

Hovedretten  bestod af svinekam med syltede grønne hyldebær, hvidløgspuré på bagt hvidløg, savoykål og skovsyre.


 Igen en velkomponeret ret. De syltede hyldebær overraskede, og gav et let parfumeret udtryk til retten.

Aftenen blev afsluttet med en dejlig, luftig citronfromage med brændt hvid chokolade og små hvide marengstoppe. I midten gemte der sig en hvid chokoladeparfait.


Og denne citronfromage var bestemt intet som den jeg kender fra mit barndomshjem! Den var lækker og luftig og den lækre chokoladeparfait der gemte sig indeni gav luftigheden noget modspil med lidt fedme. Den brændte hvide chokolade (hvordan har de i øvrigt gjort det uden at smelte chokoladen??) havde noter af karamel, og gav retten den rette sprødhed.

Det var alt i alt en virkelig god aften, og jeg er helt sikker på at jeg skal tilbage inden længe (hvis det er til at få bord efter deres Bib Gourmand), og priserne er bestemt meget rimelige.

I kan se deres hjemmeside her.

Adressen er:

Marv & Ben
Snaregade 4
1205 København K

18. marts 2012

Ja, jeg ved det... det lyder som noget andet end en restaurant. "Thai Corner". Og når man så finder ud af at det ligger på Istedgade.... Men det ER en restaurant, og den er fantastisk! Jeg har efterhånden kommet der i mange år, fordi det er super dejlig mad til overkommelige priser. I fredags var det igen tid til hygge og drinks, og dejlig thaimad i dejligt selskab!

Restaurantens decor er også ret autentisk...Og nej, det var ikke ham med månen der var mit selskab :-)
Jeg besluttede at bevæge mig lidt udenfor min comfort zone, og bestille noget andet end den panaeng-karry som jeg altid bestiller på Thai Corner. Det blev til blæksprutte med chili, hvidløg og sød basilikum. Og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Det der ligner pastaskruer, er blæksprutten

Blæksprutten var mør og lækker, og retten helt tilpas spicy. Som tilbehør fik jeg ris, og masser af dem...

Retten kostede 129 kr med ris.

Hvis du selv har fået lyst til at besøge Thai Corner er adressen:

Thai Corner
Istedgade 38
1650 København V

15. marts 2012

Af uransaglige årsager havde jeg i dag en ustyrlig lyst til den velkendte smagskombination af chokolade og appelsin, og besluttede mig for at lave den i en macaron-version. Det er virkelig lang tid siden at jeg har lavet macarons sidst - tror jeg fik lavet lidt for mange i en periode da de stadig var super trendy. Det er de knap så meget nu, men de smager stadig dejligt. Grundopskriften er den samme, og den kan du se her (faktisk var netop denne opskrift hele grunden til at jeg startede denne blog!) Her har jeg tilføjet lidt appelsinsskal til makronerne og appelsinsaft i chokoladeganachen.


Appelsinmacarons med chokoladeganache


Appelsinmacarons

Ingredienser
Samme som grundopskrift.
Appelsinsskal fra to økologiske appelsiner.

Fremgangsmåde
Samme som grundopskriften.
Tilføj revet appelsinskal når du tilsætter flormelis og mandelmel.


Chokoladeganache

Ingredienser
3/4 dl fløde
100 g god mørk chokolade
saft af en halv appelsin

Fremgangsmåde
Varm fløden op, og tag fra varmen. Knæk chokoladen heri og rør rundt til opløst i fløden. Tilsæt appelsinsaft, og køl af.


Når makronerne er fuldstændig afkølet fyldes de med chokoladeganache. ENJOY!
Pin It

10. marts 2012

Mother i Kødbyen

2 kommentarer
Det har været småt med indlæg på det sidste, så her får du lige en lille anbefaling. Jeg har nu et stykke tid, kommet på 'Mother' i Kødbyen - et dejligt italiensk spisested, med pizza på surdejsbunde, men jeg har altid kun været der om aftenen, hvor det er super hyggeligt!! I går var første gang til frokost, og det kan bestemt også anbefales! Som altid var betjeningen super smilende, og maden virkelig dejlig. Veninden fik en Prosciutto pizza, og jeg selv en panino med ristet græskar, syltede rødløg, soltørrede vidunderlige tomater og gedeost. Den var fantastisk! Pris for panino - 50 kr... Så kan det vist ikke gøres meget billigere.


Hvis du selv har fået lyst til at besøge Mother er adressen:

Mother
Høkerboderne 9
1712 København V