Nemt tilbehør til karryretter - Sri Lanka style

Okay, at kalde det her en opskrift er nok lidt blasfemisk. I princippet er det bare to ingredienser blandet med lidt olie og syre. Denne tomat og løg "salat" akkompagnerer ofte de stærke karryretter i Sri Lanka, og tilfører bare noget vidunderligt frisk og forførende til den fede kokos der ofte bruges i de retter. Løgene bliver bløde og let søde af dressingen, og den friskkværnede peber går bare super godt sammen med løgene.
Det er super vigtigt at råvarerne her er af rigtig god kvalitet - det gælder alt lige fra olien til tomaterne. Retten bliver kun så god som det "svageste led" :-)

Tomat og løg salat - Sri Lanka style



Ingredienser

Tomater
Rødløg
God rapsolie
Citron eller god eddike
Friskkværnet peber
Læsø salt

Fremgangsmåde

Skær rødløg i så tynde skiver som muligt. Gør det samme med tomaterne. Bland rapsolien med lidt citron, friskkværnet peber og salt. Justér indtil dressingen har den rette syre. Mix løg og tomater godt med dressingen ved at bruge dine fingre. Stil til side, og lad marinere i mindst 30 min før servering.


Du kan også se mine andre indlæg med opskrifter fra Sri Lanka her, og her. Og en dessertopskrift derfra her.

Hvis du bare ikke kan få nok, er der lidt mere fra Sri Lanka her, her og her. ENJOY :-)

Kommentarer

Populære opslag